Κατακεραυνώνει λειτουργούς ΥΚΕ η Κουρσουμπά (vid)

Τη δική της θέση για το πόρισμα το οποίο δημοσιοποίησε το γραφείο της, εξέφρασε μέσω της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά.

Η κ. Κουρσουμπά, όπως και στο πόρισμα, έτσι και στην παρέμβασή της κατακεραύνωσε τους λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση του εφιάλτη ενός κοριτσιού, το οποίο υιοθετήθηκε από οικογένεια στην Κύπρο μέσω του συστήματος υιοθεσιών από διακρατικές συμφωνίες.

Υιοθετήθηκε

κι έζησε τον εφιάλτη –Άδειασμα Κουρσουμπά σε ΥΚΕ

Η κ. Κουρσουμπά, κληθείσα να απαντήσει στο ερώτημα αν οι λειτουργοί οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση διατηρούν ακόμη τη θέση τους, χαρακτήρισε ως «εύστοχο» το ερώτημα. Χαρακτήρισε ως απούσες τις ΥΚΑ για όλα τα χρόνια που το παιδί περνούσε τον εφιάλτη, καθώς, όπως σημείωσε, τα σημάδια βίας ήταν εμφανή, αφού το παιδί πήγαινε στο σχολείο με μαυρισμένο μάτι.

Κληθείσα να απαντήσει, εξάλλου, για το τι γίνεται αναφορικά με επίδομα το οποίο λαμβάνουν οικογένειες που υιοθετούν παιδιά, ανέφερε ότι δεν λαμβάνουν οι θετοί γονείς επίδομα, παρά μόνο οι ανάδοχοι γονείς.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Επίτροπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα