Γολγοθάς γι’ ανήλικα,ασθενή πατέρα,γιαγιά - Κραυγή απόγνωσης

Παραμονές Χριστουγέννων και μέρες γιορτινές για τους περισσότερους. Για κάποιους, τα Χριστούγεννα είναι μια ακόμη μέρα στο ημερολόγιο, αφού ο Γολγοθάς τους δεν χωρίζει μέρες, μήνες και αλλαγή χρόνου.

Την ιστορία, που από μόνη της συγκλονίζει και δεν χωράει άλλα επιπλέον επίθετα, φέρνει στο φως το ΣΙΓΜΑ

και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ξενοφώντος, ο οποίος βρέθηκε στο σπίτι όπου διαμένουν δυο 10χρονα αδέλφια, μαζί με την υπερήλικη γιαγιά τους και τον άρρωστο πατέρα τους. Η μητέρα τους τούς εγκατέλειψε.

Το σπίτι στο οποίο διαμένουν δεν είναι σαν αυτά που όλοι πιστεύουμε. Είναι γεμάτο υγρασία και η ζεστασιά έρχεται από μια μικρή σόμπα γκαζιού, στην οποία ανάβουν μόνο το ένα μάτι για λόγους οικονομίας. Για το ενοίκιο του σπιτιού, καταβάλλουν 400 από τα περίπου 600 ευρώ που λαμβάνουν από το κράτος.

Μέχρι πριν από ένα χρόνο, όλα κυλούσαν ομαλά, ο πατέρας - αν και βιοπαλαιστής - εργαζόταν προκειμένου να μη λείψει τίποτα στα δύο του αγγελούδια, ώσπου μια ανακοπή καρδιάς και τα τεράστια προβλήματα υγείας που προέκυψαν, τον κατέστησαν ανίκανο να εργαστεί.

Για τον λόγο αυτό μεταβαίνει ξημερώματα για αιμοκάθαρση και τα δυο παιδιά του βάζουν ξυπνητήρι, για να ξυπνήσουν στις 3 τα ξημερώματα και να ετοιμάσουν φαγητό στον πατέρα τους.

Στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ μίλησε η εκπαιδευτικός των παιδιών, αλλά και η γιαγιά τους, η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά δεν ζητούν τίποτα, αν και στον μικρό αρέσει πολύ το γάλα, μα επειδή ξέρει ότι δεν έχουν λεφτά, αρκείται στο νερό.

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο γραμματέας της Παιδιατρικής Κλινικής, ο οποίος είπε ότι θα παρασχεθεί οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια χρειαστεί στα δυο αγγελούδια, αφού δεν έχουν τα απαραίτητα για να πάνε σε γιατρό όταν χρειαστεί και καταφεύγουν στις λύσεις του φαρμακείου για ό,τι έχουν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ η εκπαιδευτικός των παιδιών, υπάρχει άμεση ανάγκη για:

- Εξεύρεση ιδιαίτερων μαθημάτων αγγλικών για τα παιδιά
- Δραστηριότητες που θα μπορούσαν τα παιδιά να απασχοληθούν, όπως για παράδειγμα το κολύμπι ή ο χορός.
- Ένα άλλο σπίτι, κατά προτίμηση ισόγειος χώρος, αφού υπάρχουν προβλήματα στη διακίνηση σε άλλο σπίτι.

Για πληροφορίες για οποιαδήποτε παροχή επιπλέον βοήθειας, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 22580100.

Keywords
Τυχαία Θέματα