Καταφόρυφη πτώση κερδών της UBS για το 2016

Ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας UBS ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα καθαρά κέρδη του υποχώρησαν κατά 46% το 2016 λόγω του κόστους αναδιάρθρωσης και της μείωσης των δραστηριοτήτων της επενδυτικής της τράπεζα ως αποτέλεσμα των δύσκολων συνθηκών της αγοράς.

Η μεγαλύτερη τράπεζα

της Ελβετίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το έτος ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (€3.090.000.000). Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν προβλέψεις ύψους 693 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων για τυχόν νομικά έξοδα και δαπάνες αναδιάρθρωσης ύψους 1,4 δισεκατομμύρια.

"Παρά το πολύ δύσκολο περιβάλλον της αγοράς το 2016, πετύχαμε καλά αποτελέσματα..", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Sergio Ermotti.

"Ενώ αντιμετωπίσαμε την αποστροφή κινδύνου από πελάτες και ουσιαστικές διασυνοριακές εκροές, έχουμε παραγάγει καθαρά νέα χρήματα πέραν των 40 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων”, πρόσθεσε.

Η τράπεζα αναφέρει ότι είναι σε θέση να μειώσει το κόστος κατά 1,6 δισ. ελβετικά φράγκα, σχεδόν 50% περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος, και είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου για 2,1 δισ μέχρι το τέλος του 2017.

Τα εξαιρετικά χαμηλά και αρνητικά επιτόκια έχουν πλήξει σημαντικά τις μεγάλες τράπεζες, καθώς και τα ρυθμιστικά μέτρα που είχαν στόχο να βελτιώσουν την ικανότητα των τραπεζών να απορροφούν ζημίες.

Οι ελβετικές τράπεζες έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την αυστηρότερη εποπτεία και το τέλος του τραπεζικού απορρήτου στην Ελβετία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα