Καρυστιανού: Νιώθουμε την ατιμωρησία–Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία

Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων.

Ένα χρόνο μετά, η κοινωνία είναι οργισμένη. Ζητά να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι όσοι ευθύνονται για τον θάνατο αυτών των ανθρώπων. 

Η κα. Μαρία Καρυστιανού η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο με την ομιλία της στην Εξεταστική για τα Τέμπη, φιλοξενήθηκε στο Πρωτοσέλιδο και μίλησε για τον Γολγοθά που βιώνουν οι συγγενείς των θυμάτων.

Αρχικά ανέφερε ότι ένα χρόνο μετά βλέπουν τους πραγματικούς υπευθύνους της δολοφονίας των ανθρώπων τους να είναι ελεύθεροι.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε ότι η δικαιοσύνη μεροληπτεί υπέρ της Κυβέρνησης. Συνεχίζουμε να βλέπουμε την υποστήριξη αυτού του εγχειρήματος από τα μέσα ενημέρωσης».

Διαβάστε ακόμη: Τέμπη: Σε κώμα παραμένει ένα χρόνο μετά ο μόνος επιζώντας του πρώτου βαγονιού

Συμπλήρωσε ότι ένα χρόνο μετά έχουν νιώσει πέρα από το πένθος και τον ανείπωτο πόνο, την επίδραση της αδικίας και την αίσθηση της ατιμωρησίας. Τόνισε ότι η συμπεριφορά της Κυβέρνησης απέναντι στις οικογένειες των 57 ανθρώπων είναι απαράδεκτη. «Βλέπετε την αλαζονεία με την οποία συμπεριφέρονται. Είναι το αίσθημα ότι δεν μπορείτε να μας ακουμπήσετε, δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθούμε».

Υπογράμμισε ότι πριν από λίγα χρόνια συνέβη η φωτιά στο Μάτι. «Κάναμε το ψήφισμα για να πούμε μέχρι εδώ. Όλοι είμαστε ίσοι με τους νόμους. Δεν μπορεί να βγαίνει μια ομάδα βουλευτών και να καταπατούν τον βασικό νόμο του Συντάγματος που μιλά για την ισονομία. Θα αντιδράσουμε μέσα στη Βουλή με το ψήφισμα που θα κατατεθεί».

Τόνισε ότι οι υπογραφές πλησιάζουν τις 800.000. «Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε ένα εκατομμύριο και θα το καταθέσουμε στη Βουλή αλλά και στο εξωτερικό».
Εξήγησε ότι με αυτό το ψήφισμα θα είναι υποχρεωμένοι να τροποποιήσουν το Σύνταγμα. «Υπάρχει ο νόμος 73 του Συντάγματος που μας δίνει αυτό το δικαίωμα. Ο νόμος αυτός δεν θα πάει στη Βουλή για να απορριφθεί».

Η κα. Καρυστιανού ανέφερε ότι η δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς θα έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρή. «Οι δικές τους αποφάσεις και παραλείψεις επηρεάζουν το γενικό σύνολο. Εμείς βλέπουμε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο».

Μιλώντας για την εξεταστική για τα Τέμπη, ανέφερε ότι «δεν πήγε όπως το περίμεναν. Όλος ο κόσμος είδε ανθρώπους που ήταν σε θέσεις ευθύνης να παρουσιάζονται εντελώς ανεύθυνοι. Αυτή η νοητική παρουσίαση δεν θα γινόταν ορατή αν δεν γινόταν η Εξεταστική Επιτροπή».

Συμπλήρωσε ότι ο κ. Καραμανλής ομολόγησε ότι ο ίδιος και ο Πρωθυπουργός γνώριζαν τα προβλήματα που είχε ο σιδηρόδρομος, «Μας είπε ότι ατυχήματα γίνονται και θα γίνονται». Πρόσθεσε ότι «άρα είναι οκ το γεγονός ότι σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι. Επίσης, είναι οκ ότι αυτό το πράγμα θα ξανασυμβεί. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα. Απορώ με όλα όσα έχουν λεχθεί γιατί δεν παρενέβη ο Άρειος Πάγος. Γίνονται τρομακτικά πράγματα. Θέλουμε να επέμβει γιατί δεν γίνεται να ακούγονται τόσα ψευδή, τόσες αποκαλύψεις και να μην επεμβαίνει».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι αποχώρησαν κάποια κόμματα από την Εξεταστική, ανέφερε ότι «δεν πρέπει να φεύγεις. Πρέπει να μένεις και να πολεμάς μέχρι τέλους και να φωνάζεις με αυτό που έχεις».

Επεσήμανε ότι λόγω των εξελίξεων, θα ξανά συσταθεί το Σώμα των Βουλευτών. «Θα έχουμε συνέχεια με την Εξεταστική Επιτροπή. Θα βγούνε και άλλα πράγματα στο φως. Δεν τους βγήκε όπως το περίμεναν. Αποκαλύφθηκαν πολύ περισσότερα από  όσα ήθελαν. Βιάστηκαν να την κλείσουν γιατί δεν ήθελαν να φέρουν του δύο κύριους μάρτυρες οι οποίοι είπαν βαριά πράγματα για τον κ. Καραμανλή».

Τέλος, ανέφερε ότι τα εγκλήματα θα έπρεπε να οδηγούνται στη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι να τιμωρούνται. 

Keywords
Τυχαία Θέματα