Κανονισμοί και αορίστου στη συνάντηση ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ-Νικόλα

Οι εκπαιδευτικοί που συμπλήρωσαν τριαντάμηνη υπηρεσία και οι κανονισμοί για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, είπε ότι συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και

η εκπαίδευση ευρύτερα.

Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι ιδιαίτερη σημασία αποδόθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν στο καθορισμό του συμβασιούχου αορίστου διάρκειας, που προέκυψε με τις νομικές εξελίξεις ένεκα των προσφατων αποφάσεων του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκε επίσης η έγκριση των κανονισμών για ρύθμιση της διαδικασία εφαρμογής του νέου συστήματος διορισμού, που ψηφίστηκε σε νόμο πριν ένα περίπου χρόνο.

`Είχαμε την ευκαιρία επίσης, να ευχαριστήσω την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, καθώς η οργάνωση οδεύει προς εκλογές, για την πάρα πολύ εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και με αυτή την ευκαιρία να τους ευχηθώ να κυλήσουν όλα ομαλά στις εκλογές, στις 25 Μαϊου΄είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος δεν θα επανδιεκδικήσει τη θέση του προέδρου και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία μεταξύ τους όταν ο κ. Παπαδόπουλος διατελούσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Περαιτέρω ευχήθηκε όπως η συνεργασία με την ΟΕΛΜΕΚ συνεχιστεί και υπό τη νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, για το καλό της εκπαίδευσης και το καλό του τόπου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος είπε ότι κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν το θέμα των εκπαιδευτικών, που έχουν συμπληρώσει 30 μήνες υπηρεσία και υπάρχει ο κίνδυνος να παραμείνουν αδιόριστοι για την επόμενη χρονική περίοδο.

Ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους, μπορεί να επιλυθεί το ζήτημα και είπε πως υπάρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και από Δικαστήριο στην Κύπρο, για την τύχη των συναδέλφων αορίστου χρόνου.

Περαιτέρω ανέφερε ότι η ΟΕΛΜΕΚ συνάντησε κατανόηση από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ στη θέση ότι υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο πρέπει η πολιτεία να αντιμετωπίσει, να διαχειριστεί και να επιλύσει.

“Οφείλω να πω δημόσια ότι ο Πρόεδρος κ. Παπαδόπουλος δεν διαχειρίζεται τα θέματα της παιδείας, μέσα στο προεκλογικό κλίμα που διαμορφώνεται και τον ευχαριστήσαμε γι’ αυτό.

Ανέφερε ότι κατά την πεποίθηση της οργάνωσης των εκπαιδευτικών τα θέματα της παιδείας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ύψιστης εθνικής σημασίας και πέρα από τις οποιεσδήποτε πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες και να δίνονται λύσεις που είναι οι καλύτερες για την εκπαίδευση και την παιδεία και ιδιαίτερα για τα παιδιά, τη νέα γενιά αυτού του τόπου.

Ο κ. Ταλιαδώρος, ευχαρίστησε τον κ. Παπαδόπουλο για την άψογη τη συνεργασία που είχε με την οργάνωση και ως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και ιδιαίτερα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο 2011-2016 και υπερέβαλλε εαυτόν πολλές φορές σε θέματα που αφορούσαν την παιδεία και απαιτείτο η έγκριση της Επιτροπής Οικονομικών.

“Στήριξε πάρα πολλές από τις αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν και νομίζω σε ένα μεγάλο βαθμό η στελέχωση των σχολείων σε εκείνη την κρίσιμη περίοδο οφείλεται και στον τότε Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, τον κ. Παπαδόπουλο” κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα