Σταθερή η θέση μας στα ενεργειακά, ξεκαθαρίζει το Ισραήλ

Η θέση του Ισραήλ παραμένει ως έχει στα ενεργειακά, ξεκαθαρίζει η χώρα σε λογαριασμό στο twitter, μετά την συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή Ενέργειας του Σαούλ Μέριντορ στο Anadolu που προκάλεσε σωρεία ερωτημάτων.

Όπως αναφέρεται στο λογαριασμό "Ισραήλ στην Κύπρο" στο twitter, σε ό,τι αφορά το θέμα του φυσικού αερίου η θέση τους δεν έχει αλλάξει.

«Καμία παρέμβαση στις σχέσεις

άλλων χωρών. Αυτό έχει διευκρινιστεί και με την κυπριακή κυβέρνηση», προστίθεται.

#Israel - #Cyprus - Gas - our position hasn't changed. No interference in other countries relations. This was clarified with #Cyprus govt.

Israel in Cyprus (@IsraelinCyprus) 4 Μαΐου 2017

Νωρίτερα, οι δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή Ενέργειας του Ισραήλ,προκάλεσαν έντονο προβληματισμό αφού σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ο Μέριντορ είχε ταχθεί υπέρ των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός», στην ΑΟΖ βορείως της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφερόταν πως κατά τον Μέριντορ, «κάθε έρευνα που διεξάγεται στην περιοχή μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία για να κατανοήσουμε καλύτερα την υποθαλάσσια γεωλογία και πως το Ισραήλ είναι υπέρ των τουρκικών, των αιγυπτιακών και των εξερευνήσεων της ‘Νότιας Κύπρου’».

Όλ' αυτά μέχρι την ανακοίνωση στο twitter η οποία ξεκαθάρισε την εικόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα