Καλύτερος αθλητής ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το Laureus του καλύτερου αθλητή αφήνοντας πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Χάμιλτον. Καλύτερη ομάδα η Εθνική Γερμανίας και καλύτερη αθλήτρια η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων Laureus καθώς αναδείχτηκε καλύτερος αθλητής για το 2014 παίρνοντας το βραβείο για δεύτερη φορά στην καριέρα του ενώ άφησε πίσω του τον Λιούς Χάμιλτον, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Ρενό Λαβινελί, τον Ρόρι ΜακΙλροϊ και τον Μαρκ Μαρκέζ.

Καλύτερη Αθλήτρια αναδείχθηκε

η Γκενζεμπε Ντιμπάμπα. Η αθλήτρια από την Αιθιοπία μπήκε σ' ένα πολύ κλειστό γκρουπ που έχουν σπάσει τρία παγκόσμια ρεκόρ μέσα σε δύο εβδομάδες μάλιστα άφησε πίσω της την Βάλερι Ανταμς (Νεα Ζηλανδία, Σφαιροβολία), Μάρτιν Μπιόγκεν (Νορβηγία, Σκι), Λι Να (Κίνα, Τένις), Σερένα Γουίλιαμς (ΗΠΑ, Τένις) και Τίνα Μέιζ (Σλοβενία, Σκι).

Καλύτερη ομάδα αναδείχθηκε η Γερμανία που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα «πάντσερ» άφησαν πίσω τους την Ρεάλ Μαδρίτης, την Ευρωπαϊκή ομάδα Ryder Cup (Γκολφ), την Mercedes Amg Petronas (Φορμουλα1), τους Σαν Αντόνιο Σπερς (Μπάσκετ) και την Ελβετική ομάδα στο Davis Cup (Τένις). Ο Όλιβερ Μπίρχοφ ήταν αυτός που παρέλαβε το βραβείο για λογαριασμό των Γερμανών.

Ο Σάλκ Μπέργκερ, ένας από τους πιο γνωστούς παίκτες ράγκμπι στον κόσμο ο οποίος επιβίωσε από μια θανατηφόρα μηνιγγίτιδα κι επέστρεψε στην Εθνική του ομάδα μέσα στο 2014 αναδείχθηκε ως ο παίκτης που έκανε την καλύτερη επιστροφή. Άφησε πίσω του τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι (Ιταλία, Ποδόσφαιρο), τον Ντιέγκο Μιλίτο (Αργεντινή, Ποδόσφαιρο), τον Τζο Πάβεϊ (Ηνωμένο Βασίλειο, Στίβος), τον Πιέρ Βολτιέρ (Γαλλία, Σνόουμπορντ) και τον Ολιβερ Γουίλσον (Ηνωμένο Βασίλειο, Γκολφ). Όσο για τον καλύτερο νεοεμφανιζόμενο αθλητή ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο από την Αυστραλία ο οποίος με την Red Bull κέρδισε τρία Grand Prix στην πρώτη του σεζόν. Ο Ρικάρντο προσπέρασε τους Μαριν Τσίλιτς (Κροατία, Τένις), τον Μάριο Γκέτσε (Γερμανία, Ποδόσφαιρο), Χάμες Ροντρίγκες (Κολομβία, Ποδόσφαιρο), Μικαέλα Σιφρίν (ΗΠΑ, Αλπικό Σκι) και την Ελβετική ομάδα στο Davis Cup.

Το εξτριμ βραβείο της χρονιάς πήγε στον Αλάν Εουστέις ο οποίος είναι 58 ετών και πήδηξε από 41,4 χιλιόμετρα πραγματοποιώντας ελεύθερη πτώση και άφησε πίσω του την Στέφανι Γκίλμορ (Αυστραλία, Σερφ), τον Νιά Χάστον (ΗΠΑ, Σκέιτμπορντ), τον Σέιτζ Κότσενμπεργκ (ΗΠΑ, Σνόουμπορντ), τον Ντάνι ΜακΑσκιλ (Ηνωμένο Βασίλειο, Ποδηλασία) και τον Γκάμπριελ Μεδίνα (Βραζιλία, Σερφ).

Όσο για το βραβείο του καλύτερου αθλητή με ειδικές ικανότητες πήγε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Τατιάνα Μακ Φάντεν η οποία άφησε πίσω της την Σίλεϊ Γκοτιέ (Καναδάς, Ποδηλασία), τον Ρόμαν Πετούσκοφ (Ρωσία, Σκι), την Αννα Σαφελχούμπερ (Γερμανία, Αλπικό Σκι), την Σάρα Στόρεϊ (Ηνωμένο Βασίλειο, Ποδηλασία) και τον Λιουνγκ Γιουκ Γουίνγκ (Χονγκ Κονγκ, Μποτσία).

Τέλος δόθηκε και σπέσιαλ βραβείο για απίστευτο επίτευγμα το οποίο κατέκτησε η Λι Να, τενίστρια απόν την Κίνα για τις επιδόσεις της την χρονιά που πέρασε. Δείτε τον πίνακα με τους νικητές σε κάθε κατηγορία
Καλύτερος Αθλητής Νόβακ Τζόκοβιτς (Τένις), Σερβία
Καλύτερη Αθλήτρια Γκενζέμπε Ντιμπαμπά (Στίβος)Αιθιοπία,
Καλύτερη ομάδα Εθνική Γερμανίας (Ποδόσφαιρο), Γερμανία
Καλύτερη επιστροφή Σαλκ Μπέργκερ (Ράγκμπι), Νότιο Αφρική
Καλύτερος νέος Ντάνιελ Ρικάρντο (Φόρμουλα 1), Αυστραλία
Athlete end of the year Αλάν Εουστέις (Ελεύθερη πτώση), Αμερική
Αθλητής με ειδικές ικανότητες Τατιάνα Μακ Φάντεν (αγώνες δρόμουμε αμαξίδιο), Αμερική
Σπέσιαλ βραβείο για απίστευτο επίτευγμα Λι Να (Τένις), Κίνα

Keywords
Τυχαία Θέματα