Καλλιεργώντας την ιδέα του εθελοντισμού στους πολίτες

Η εταιρεία «μοιράζεται το πάθος» μέσα από τη χορηγία του Προγράμματος Εθελοντισμού του Πάφος 2017

Η έννοια του εθελοντισμού έχει συνδεθεί διεθνώς με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά για την αντιμετώπιση κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων και την επίτευξη σημαντικών συλλογικών σκοπών. Το εθελοντικό κίνημα δυναμώνει ξανά τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας και η Α/φοι Λανίτη, έχοντας δημιουργήσει παράδοση

πλέον στις δράσεις εθελοντισμού στην Κύπρο, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενθάρρυνση του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πίστη στη δύναμη της ομάδας, της συνεργασίας και του εθελοντισμού συγκαταλέγονται στις βασικές αξίες της εταιρείας. Σήμερα, με τη χορηγία του Προγράμματος Εθελοντισμού του Πάφος 2017, η Α/φοι Λανίτη τοποθετεί ακόμη ψηλότερα τον πήχη της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η σχέση της εταιρείας με τον εθελοντισμό είναι παλιά. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει διοργανώσει και υποστηρίξει σειρά από κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες όπως η στήριξη της δράσης του Κέντρου Μελετών και Έρευνας «Ακτή» για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών της θάλασσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, την πρωτότυπη εθελοντική δράση με τον χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό «Φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε σου ευχή», χάρη στον οποίο 660 νέα δέντρα φυτεύτηκαν στο κατεστραμμένο από τις πυρκαγιές δάσος της Σολέας από εθελοντές-εργαζομένους. Τον Φεβρουάριο του 2016, η εταιρεία βραβεύτηκε από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού για την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού και την έμπρακτη συμμετοχή της στις δράσεις των κυπριακών εθελοντικών ομάδων.

Έτσι, προκύπτει φυσικά η απόφαση της Α/φοι Λανίτη και της The Coca-Cola Company να αποτελέσουν τους επίσημους χορηγούς του Προγράμματος Εθελοντισμού της διοργάνωσης Πάφος, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017. Με κεντρικό σύνθημα «Μοιραζόμαστε το Πάθος», η Α/φοί Λανίτη και η Coca-Cola αναδεικνύουν το πολύτιμο έργο των περισσότερων από 300 εθελοντών του Οργανισμού, οι οποίοι είναι οι αφανείς πρωταγωνιστές όλων των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ήδη στο πλαίσιο του Πάφος 2017.

Μάλιστα, η υποστήριξη των δύο εταιρειών στην πόλη δεν τελειώνει το 2017. Με στόχο να αφήσουν πίσω ένα σημαντικό έργο για την Πάφο και την Κύπρο, στηρίζουν οικονομικά την ανακαίνιση δύο

ιστορικών κτηρίων της Πάφου, της Οικίας Shelley και του Παλαιού Παγοποιείο- ΣΟΔΑΠ, τα οποία θα λειτουργήσουν τόσο ως βασικοί χώροι για τις εκθέσεις του Προγράμματος της διοργάνωσης Πάφος 2017, όσο και ως σημαντικοί πολιτιστικοί χώροι για την πόλη μετά το πέρας της χρονιάς.

Η Α/φοι Λανίτη και η The Coca-Cola Company διατηρώντας τη δέσμευσή τους να στηρίζουν τον τόπο μας σε όλες τις σημαντικές του στιγμές και πρωτοβουλίες, θα είναι ενεργά παρόντες σε μία χρονιά ορόσημο για τη χώρα μας, διαδίδοντας το μήνυμα του εθελοντισμού και την αξία της συλλογικότητας!

Keywords
Τυχαία Θέματα