Και ο γαμπρός του Ερντογάν με off shore στη Μάλτα

Και ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου και υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, έχουν off-shore εταιρείες στη Μάλτα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Τζουμχουριέτ’, η οποία επικαλείται τα ‘Paradise Papers’.

Η εφημερίδα γράφει ότι με βάση τα έγγραφα, ο αδελφός του υπουργού, ο Σερχάτ Αλμπαϊράκ, έχει 1 off-shore εταιρεία στη Μάλτα, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος του ‘Çalık (Τσαλίκ) Holding’, του γκρουπ δηλαδή που ανήκει στα δύο αδέλφια Αλμπαϊράκ,

φαίνεται να έχει ιδρύσει παράλληλα άλλες 8 off-shore εταιρείες στη Μάλτα, προκαλώντας υποψίες ότι και αυτές ανήκουν στα αδέλφια Αλμπαϊράκ. Η ‘Τσαλίκ Χόλντινγκ’, σε ανακοίνωσή της, αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τις εν λόγω 8 εταιρείες στη Μάλτα, λέγοντας ότι έχουν κλείσει και δεν ανέπτυξαν καμία εμπορική δραστηριότητα, ενώ επιφυλάσσεται να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια προκειμένου να διαφυλάξει το γόητρό της.

Τα αδέλφια Αλμπαϊράκ, φέρεται να έχουν επίσης άλλες 4 εταιρείες στην Ελβετία.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, έχει αποχωρήσει από τη διοίκηση του ομίλου του ήδη από το 2013, ενώ το 2015 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Κων/πολης.

Οι δραστηριότητες της ‘Çalık Holding’

Ως δραστηριότητες του κολοσσού που ανήκει στην οικογένεια Αλμπαϊράκ, εμφανίζονται η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, η κλωστοϋφαντουργία, οι κατασκευές και τα ΜΜΕ. Η εφημερίδα ‘Σαμπάχ’ και το κανάλι ‘ATV’ (A-Tε-Βε) αποκτήθηκαν από τον όμιλο ‘Τσαλίκ’ κατά τη διάρκεια που ο σημερινός υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϋράκ, ήταν ο γενικός διευθυντής του ομίλου. Για να αγοράσει τα μέσα ενημέρωσης, πήρε δάνειο 750 εκατ. δολαρίων από κρατικές τράπεζες, σύμφωνα πάντα με τη ‘Τζουμχουριέτ’. Το 2013, ωστόσο, ο όμιλος ‘Τσαλίκ’ μεταβίβασε την εφημερίδα και το κανάλι στην ‘Zirve (Ζιρβέ) Holding’, που θεωρείται ‘συνεργαζόμενη’ εταιρεία του ομίλου ‘Τσαλίκ’.

Keywords
Τυχαία Θέματα