Καδής: Η κρίση οφείλεται στη φθορά των αξιών

Την εκτίμηση ότι η πολύμορφη και πολυεπίπεδη κρίση που παρατηρείται στις σύγχρονες κοινωνίες και αποτελεί γνώρισμα και της κυπριακής πραγματικότητας, οφείλεται πρωτίστως στην περιφρόνηση και τη φθορά των ηθικών αξιών εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής στο πλαίσιο χαιρετισμού του στην Ημερίδα του Ομίλου Πνευματικής Ανανεώσεως, με θέμα: Πολιτική, Δίκαιο και Πολιτική Ηθική που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο οίκημα της ΟΕΛΜΕΚ.

Στο

χαιρετισμό του ο Κώστας Καδής ανέφερε πως διοργανώσεις, όπως η σημερινή, «μπορούν να γίνουν αφορμή, ώστε να αναλογιστούμε το μέγεθος της ατομικής ευθύνης του καθενός αλλά και της συλλογικής ευθύνης που έχουμε ως πολιτεία και να βρούμε τρόπους συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης».

Και διαβεβαίωσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες δεν αποσκοπούν απλά στην προσφορά γνώσεων και δεξιοτήτων στους μαθητές μας και αυριανούς πολίτες αλλά στοχεύουν παράλληλα να συμβάλουν στη διαμόρφωση πολιτών με ήθος, αρχές και αξίες, πολιτών με ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Ο ΥΠΠ συνεχάρη θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Πνευματικής Ανανεώσεως, τη Φιλοσοφική Εταιρεία Κύπρου και το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού για αυτή την πρωτοβουλία, όπως και τους εκλεκτούς εισηγητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Σημείωσε επίσης ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζει και εκτιμά το πολύχρονο πνευματικό έργο του Ομίλου, το οποίο, όπως είπε, συνεχίζει να εμπνέει, να ευαισθητοποιεί και να προβληματίζει την κοινή γνώμη και κυρίως τους ανθρώπους που υπηρετούν την Παιδεία του τόπου μας.

«Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του ο Όμιλος Πνευματικής Ανανεώσεως καταφέρνει, μέσα από τις δράσεις του, να αφυπνίζει πνευματικά τον σύγχρονο άνθρωπο και να συμβάλλει στον ουσιαστικό προβληματισμό γύρω από καίρια ζητήματα της εποχής μας. Όλες οι δραστηριότητες και οι εκδόσεις του Ομίλου αποδεδειγμένα πλέον θεωρούνται αξιόλογες, αφού διακρίνονται για την εύστοχη και επίκαιρη θεματολογία και την ποιότητα του περιεχομένου τους» τόνισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα