Αυτό χρειάζεται η Ομόνοια… για να γίνει ξανά Ομόνοια!

Η Ομόνοια στην μετά εποχή Τζον Κάρβερ βρίσκεται και πάλι στην άχαρη διαδικασία να ψάχνει για νέο τεχνικό ο οποίος θα μπορέσει να οδηγήσει τους πράσινους σε καλύτερες μέρες.

Τα έργα του Άγγλου τεχνικού καταγραμμένα και τα αποτελέσματα του απογοητευτικά αφού σε σύνολο 28 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις ο Τζον Κάρβερ οδήγησε την Ομόνοια σε 17 νίκες, δέχθηκε 6 ήττες ενώ είχε και 5 ισοπαλίες με απολογισμό τερμάτων 59-38.

Τα τελευταία χρόνια η Ομόνοια παλεύει να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Όπως την γνώρισαν και

αγάπησαν οι χιλιάδες φίλοι της, με τους δεκάδες τίτλους, τις τεράστιες επιτυχίες στα 69 χρόνια ιστορίας της.

Πέρασαν Λεμονής, Μπάγεβιτς, Λάρκου, Σαβέσκι, Λοτίνα, Καϊάφας, Μιλόγεβιτς και Κάρβερ τα τελευταία χρόνια από τον πάγκο των πρασίνων πέραν από τους υπηρεσιακούς που κάθισαν στον πάγκο όπως οι Σοφόκλης, Κάσερες – Στάροβλαχ και Ιωακείμ.

Κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν την δική τους φιλοσοφία ωστόσο τα αποτελέσματα δεν τους δικαίωσαν. Σχεδόν κανείς για να είμαστε ειλικρινής δεν μπόρεσε να βρει την αγωνιστική ταυτότητα που λείπει από την Ομόνοια. Αν και ξεκινούσαν καλά η πορεία ήταν απογοητευτική και μαζί τους απογοητεύονταν οι χιλιάδες των φίλων των πρασίνων.

Ίσως στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας της η Ομόνοιας χρειάζεται να έρθει ένας προπονητής ο οποίος θα μπορεί να την αναγεννήσει ξανά.

Δεν θέλει μεγάλο όνομα. Θέλει ένα προπονητή που να γνωρίζει την Κυπριακή πραγματικότητα. Να έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του, να έχει πλάνο στο παιχνίδι του με αρχή μέση και τέλος.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου την δεδομένη στιγμή είναι αποτελεί ιδανική επιλογή. Από τακτικής άποψης είναι από τους καλύτερους και το απέδειξε τόσο στον Ολυμπιακό, Δόξα, την ΑΕΛ αλλά και στην Εθνική ομάδα.

Διαβάζει σωστά τους αντιπάλους, ξέρει πολύ καλά και καλύπτει τις αδυναμίες της δικής του ομάδας και παράλληλα προσπαθεί να ξεδιπλώσει τις αρετές της. Φτιάχνει ομάδες δυσκολοκατάβλητες που δύσκολα χάνουν και παράλληλα προσπαθεί με μια ιδιαίτερη φιλοσοφία να παίρνει τα αποτελέσματα που πρέπει.

Δεν χρειάζεται προπονητή ο οποίος θα παρατάσσει την ομάδα με επιθετικές διαθέσεις και να παίζει φανταζί ποδόσφαιρο. Θέλει ένα προπονητή ο οποίος θα φέρνει νίκες με κάθε τρόπο.

Ένα προπονητή, που δεν θα κτίσει και πάλι από το μηδέν την Ομόνοια. Ένα προπονητή ξέρει τα δυνατά και αδύνατα σημεία της. Ο οποίος απλά θα της δώσει μέσω κάποιων αλλαγών την ταυτότητα που της λείπει.

Το κυριότερο όμως και ίσως το πιο σημαντικό χρειάζεται ένα προπονητή παθιασμένο νικητή.

Ένα προπονητή που να την εμπνεύσει ξανά και με φάρο το παρελθόν να την οδηγήσει στο μέλλον.

Αυτό χρειάζεται η Ομόνοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα