Ιζτζιάν: Όχι σε δηλώσεις-τροφή στην προπαγάνδα της μη λύσης

Τα γραφεία του τ/κ κόμματος Ενωμένη Κύπρος επισκέφθηκε σήμερα ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Ανδρέας Κεττής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΚ, το κόμμα ενημερώθηκε για τις εργασίες του γραφείου και έγινε ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Κεττής δήλωσε ότι το γραφείο του εργάζεται σκληρά για την ενημέρωση των κοινοτήτων και τη λύση,

ενώ ο Πρόεδρος του κόμματος, Ιζέτ Ιζτζιάν, τόνισε ότι η ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Ο κ. Ιζτζιάν ανέφερε ότι το κόμμα του εργάζεται εντατικά για την επίτευξη προόδου στις συνομιλίες και την επίτευξη λύσης το συντομότερο. Το Κυπριακό, είπε, δεν είναι ένα εύκολο πρόβλημα και είναι φυσικό να υπάρχουν κάποτε κολλήματα στις διαπραγματεύσεις, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει πολιτική αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα για να τα ξεπεράσουμε αυτά. “Και οι δύο ηγέτες πρέπει να μείνουν μακριά από δηλώσεις και συμπεριφορές που θα δώσουν ευκαιρία σε όσους κάνουν μαύρη προπαγάνδα ενάντια στη λύση”, ανέφερε.

Είναι λάθος, συνέχισε, οι ηγέτες να εισέλθουν σε έναν δημόσιο διαγωνισμό απαντήσεων ο ένας στον άλλο μέσω του Τύπου. Πρέπει, όπως μέχρι σήμερα, να ενεργούν με αμοιβαίο διάλογο και αλληλοκατανόηση. Κάθε μέρα που περνά χωρίς λύση, είναι μια χαμένη μέρα, ανέφερε ο κ. Ιζτζιάν, σημειώνοντας ότι οι Κύπριοι θέλουν λύση και ειρήνη το συντομότερο, και το καθήκον των δύο ηγετών είναι να επιτύχουν τη λύση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα