Ήττα αλλά μόνο περηφάνια

ΤΕΝΙΣ
Ο Μάρκος Παγδατής ηττήθηκε από τον Γκαέλ Μονφίς στους 16 του US Open

Τέλος στο φετινό Αμερικανικό Όπεν για τον Μάρκο Παγδατή έβαλε ο Γκαέλ Μονφίς, επικρατώντας πολύ εύκολα χθες του πρωταθλητή μας στον πρώτο χρονικά αγώνα για τον γύρο των "16". Ο Παγδατής άρχισε πολύ καλά το παιγνίδι, ήταν ανταγωνιστικός, αλλά λίγο η κόπωση και λίγο η ανωτερότητα του αντιπάλου δεν του επέτρεψαν να κάνει την υπέρβαση, χάνοντας με 3-0 σετ με 3-0 (6-3, 6-2, 6-3).

Ο Μονφίς, χωρίς να εντυπωσιάσει, έχοντας δώσει έμφαση στην ουσία,

πήρε μια απόλυτα δίκαιη πρόκριση για τα προημιτελικά.

Κανένας από τους δύο παίκτες δεν ρίσκαρε ιδιαίτερα μέσα στα ράλι, με συνέπεια να δούμε πολύ μακρούς σε διάρκεια πόντους, πολύ μεγάλης ομορφιάς, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατέληξαν στα χέρια τού, ευρισκόμενου παντού, Γάλλου. Ο Μάρκος δεν ξεκίνησε άσχημα τον αγώνα, απειλώντας τα περισσότερα service game του Μονφίς και έχοντας πρώτος ευκαιρία για break, αλλά ένα πολύ κακό του game στο 2-3 αποδείχθηκε μοιραίο, δίνοντας το πρώτο break στον 30χρονο Γάλλο, ο οποίος ολοκλήρωσε το σετ, χωρίς δυσκολίες, στο 6-3.

Το δεύτερο σετ πήγε πολύ άσχημα για τον 31χρονο άσο. Παρότι ισοφάρισε το από νωρίς σπάσιμο σερβίς του Μονφίς σε 1-1, υπέστη εκ νέου δύο, απόρροια των τραγικών ποσοστών ευστοχίας στα πρώτα σερβίς, τα οποία τον εμπόδιζαν να ξεκινήσει τους πόντους με πλεονέκτημα όποτε σέρβιρε.

Αν και δοκίμασε να ανέβει στο φιλέ και να τελειώσει γρήγορα πόντους, ο La Monf βρισκόταν παντού και με απίστευτες άμυνες έβγαλε τρομερούς πόντους στον, αδύναμο να αντιδράσει, Μάρκο. 6-2 και το σετ και πάλι στα χέρια του Γάλλου.

Και όμως είχε τις ευκαιρίες του...
Ξεκίνησε με break το τρίτο σετ ο Παγδατής και εκεί που έλεγες ότι επιτέλους χτίζει λίγο ρυθμό, και πάλι τα χάλασε στο σερβίς, το οποίο πλέον υπερασπιζόταν πολύ αναποτελεσματικά. Ο Μονφίς το πήρε πίσω και ακολούθησε το διασκεδαστικότερο game του αγώνα...

Με κάθε πόντο να μπορεί να μπει σε λίστα highlight, ο Μάρκος είχε εκ νέου ευκαιρές να κάνει break σε μια απίστευτα όμορφη αλληλουχία πόντων, αλλά ο Μονφίς κατάφερε με νύχια και με δόντια να μην το υποστεί.

Αυτό αποδείχθηκε η ταφόπλακα για τον Μάρκο. Ξεμένοντας από πνευματικές δυνάμεις, ο Παγδατής έκανε πολλά αβίαστα λάθη και δεν μπόρεσε να γυρίσει το ματς. Το σετ και ο αγώνας κατέληξαν στον Μονφίς με 6-3.

Ο Μάρκος, μόνο υπερήφανος πρέπει να αισθάνεται για την καλύτερή του πορεία ever στο Αμερικανικό slam, αλλά του μένει η πικρία για το ότι δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο απέναντι στον Γκαέλ.
Πηγή: tennis24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα