Ισραήλ-Λεβιάθαν: Απογοήτευση από Noble, ελπίδες από Delek

Άμεση ήταν η αντίδραση των εταιριών Delek και Noble, μετά την απόρριψη της επίμαχης συμφωνίας για ανάπτυξη των πεδίων φυσικού αερίου στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στο Ισραήλ, το Λεβιάθαν, από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Delek,Yossi Abu, εξέφρασε την ελπίδα παραμονής της εταιρίας, εντός των χρονοδιαγραμμάτων για την ανάπτυξη του «Λεβιάθαν», παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Ισραήλ .

«Στόχος μας είναι να αποφασίσουμε, για την

ανάπτυξη του ‘Λεβιάθαν΄ μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα ενεργήσουμε με τέτοιο τρόπο, που το χρονοδιάγραμμα δεν θα επηρεαστεί» προσθέτει.

Απογοήτευση από Noble

Από την πλευρά της η Noble Energy, διά του Aνωτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της εταιρίας, David L. Stover, χαρακτήρισε απογοητευτική την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τονίζοντας ότι συνιστά πρόσθετο κίνδυνο για τα χρονοδιαγράμματα του «Λεβιάθαν».

Η ανάπτυξη ενός σχεδίου τέτοιου βεληνεκούς, με τεράστιες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, καθιστά, υποδεικνύει, αναγκαίο για το Ισραήλ το σταθερό επενδυτικό κλίμα.

Για τη Noble Energy, πρόσθεσε, η σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη σχεδίων.

Ο κ. Stover τόνισε ότι, πλέον, εναπόκειται στην κυβέρνηση του Ισραήλ να βρει σύντομα λύση, η οποία και θα πληροί τους όρους του πλαισίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα