Ισπανία: 15 πρόσφυγες διασώθηκαν στη θάλασσα, 39 αγνοούνται

Οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης ανακοίνωσαν ότι διέσωσαν δεκαπέντε μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί σε ένα μικρό πλεούμενο με προορισμό την Ισπανία που ναυάγησε, ενώ ακόμη 39 άνθρωποι αγνοούνται.

Μια μη κυβερνητική οργάνωση ενημέρωσε χθες Τετάρτη πως ένα πλεούμενο αναχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες από το Μαρόκο με προορισμό τις ισπανικές ακτές, σύμφωνα με μια ανακοίνωση των ισπανικών υπηρεσιών διάσωσης.

Το ναυάγιο εντοπίστηκε το μεσημέρι, περίπου 39 ναυτικά μίλια (72 χλμ.) ανοικτά των αρχών του Μαρόκου,

από ένα αεροσκάφος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRONTEX).

Δεκατρείς άνδρες και δύο γυναίκες διασώθηκαν, καθώς είχαν γαντζωθεί στα συντρίμμια του πλεούμενου. Κατά τις μαρτυρίες τους, στο πλεούμενο επέβαιναν 54 άνθρωποι, κάτι που σημαίνει ότι οι αγνοούμενοι είναι 39. Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να τους εντοπίσουν έχοντας κινητοποιήσει ελικόπτερα κι ένα πλοίο.

Η πλειονότητα των προσπαθειών εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην Ισπανία γίνεται διά θαλάσσης, ενώ αρκετοί ακολουθούν τη χερσαία οδό, στους ισπανικούς θύλακες Θέουτα και Μελίγια στο Μαρόκο.

Το 2014 οι ισπανικές αρχές διέσωσαν 3.500 μετανάστες που επέβαιναν σε πλεούμενα. Ο αριθμός αυτός σηματοδότησε μια αύξησή τους κατά 55% από το 2013.

Πηγή ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα