Ισλαμοποιούν τα κατεχόμενα: Υπηκοότητες με το τσουβάλι

Οι προσπάθειες της Τουρκίας για ισλαμοποίηση των κατεχομένων, που θα καταστήσει τους Τουρκοκύπριους μειονότητα, εντείνονται.

Τις συγκεκριμένες ενέργειες στηρίζει η λεγόμενη κυβέρνηση, παραχωρώντας με τη σέσουλα υπηκοότητες σε εποίκους. Τη βδομάδα που πέρασε, το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο παραχώρησε άλλες 78 υπηκοότητες. Αίσθηση προκαλούν δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό τύπο, ότι γυναίκα που ήρθε στα κατεχόμενα με τουριστική βίζα, πήρε τη λεγόμενη υπηκοότητα σε 24 ώρες με τη μεσολάβηση του ψευδοπρωθυπουργού Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν και ότι πρόκειται για

φιλενάδα Τ/κ πολιτικού.

Την περίοδο από τις 16 Απριλίου του 2016 μέχρι την 31η Μαρτίου 2017, δόθηκαν 4.603 ''υπηκοότητες''. - Σε κάθε συνεδρία του παράνομου ''υπουργικού συμβουλίου'', παραχωρούνται 30 με 40 ''υπηκοότητες''. - Συνολικά, φαίνεται να έχουν παραχωρηθεί ''υπηκοότητες'' σε 10.000 εποίκους, περιλαμβανομένων και των οικογενειών τους.

Οι περισσότεροι προέρχονται από τις περιοχές Άδανα, Ρεϊχανλί και Αλτιντζίογλου της Τουρκίας. Οι ενέργειες της λεγόμενης κυβέρνησης Ακιντζί, προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στα κατεχόμενα, με τους Τουρκοκύπριους να αμφισβητούν τα κριτήρια παραχώρησης των λεγόμενων υπηκοοτήτων και να τονίζουν ότι το ποτήρι ξεχείλισε. Σφοδρές οι αντιδράσεις και τουρκοκυπριακών κομμάτων. Χαρακτηρίζουν το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο ως ύποπτο, καταγγέλλοντας τις ενέργειές του ως παράνομες.

Keywords
Τυχαία Θέματα