Ιπτάμενο skateboard απο τη Lexus

Οι φίλοι του Back to the Future - «Επιστροφή στο μέλλον» - μπορεί επιτέλους να το δοκιμάσουν στην πραγματικότητα, την ζωντανή έκδοση του διάσημου ιπτάμενου skateboard του έργου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Lexus έχει υπαινιχθεί ότι «ρίχνει ματιές» σε ιπτάμενα αυτοκίνητα. Τώρα το πολυτελές της Lexus

διαθέτει και ένα ιπτάμενο μοντέλο. Μάλιστα, ένα πραγματικό ιπτάμενο μοντέλο. Είναι αλήθεια αλλά δεν είναι προς πώληση. Ακόμη.

Το ιπτάμενό της χρησιμοποιεί ψυγμένο υγρό άζωτο υπεραγωγών και μαγνητών, σύμφωνα με το σάιτ της Lexus. Η τεχνολογία ήδη αναπτύσσεται στη χώρα της Toyota, την Ιαπωνία. Μια ιαπωνική εταιρεία σιδηροδρόμων πέρυσι έθεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με το τρένο μαγνητικής αιώρησης. Η Toyota πληροφόρησε πριν από ένα χρόνο ότι ήδη πειραματιζόταν με αυτή την τεχνολογία για τα αυτοκίνητα.

«Είναι πολύ εμπιστευτικές πληροφορίες αλλά μελετάμε το ιπτάμενο αυτοκίνητο στην πιο προηγμένη περιοχή Έρευνας &Ανάπτυξης» είπε τον Ιούνιο του 2014 ο Hiroyoshi Yoshiki, διοικητικό στέλεχος της Τεχνικής Διεύθυνσης του Ομίλου Toyota, κατά την διάρκεια του Bloomberg Next Big Thing Summit στο Sausalito, Καλιφόρνια. «Ιπτάμενο αυτοκίνητο σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι ακριβώς λίγο πιο πάνω από το δρόμο, γι’ αυτό δεν έχει καμία τριβή ή αντίσταση από το δρόμο».

Πέρασαν 30 χρόνια κιόλας από την πρώτη ταινία Back to the Future (Επιστροφή στο μέλλον) και ο Marty McFly ήλπιζε τότε (1989) σε ένα ιπτάμενο skateboard για να ξεφύγει από τους διώκτες του στο δεύτερο μέρος της τριλογίας. Η Lexus σκοπεύει να αρχίσει δοκιμές του πρωτότυπου στην Βαρκελώνη αυτό το καλοκαίρι, και προσβλέπει σε στενότερες σχέσεις και δεσμούς με τις ταινίες.

Η Lexus λέει ότι θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον – συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου 2015, την ημέρα που ο Doc, ο Marty και η φιλενάδα του Τζένιφερ επέστρεψαν πίσω στο μέλλον. Αλήθεια «τσουλάει»; Πού πάνε, δεν θα χρειαστούνε δρόμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα