ΗΠΑ: Αναμετρήθηκαν τηλεοπτικά οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι

Η τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο υποψηφίων αντιπροέδρων Τιμ Κέιν και Μάικ Πενς πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή για τις προεκλογικές εκστρατείες των δύο προεδρικών υποψηφίων.

Η Χίλαρι Κλίντον προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το ζήτημα που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα γύρω από τις φοροαπαλλαγές του Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του ο Τραμπ προσπαθεί ν' αντιστρέψει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η επίδοσή του κατά την πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεσή του με την Κλίντον.

Οι οξείες φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ

των δύο υποψηφίων αντιπροέδρων Τιμ Κέιν και Μάικ Πενς χαρακτήρισαν τη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εμφάνισή τους, ενώ σ' ένα σημείο της συζήτησής τους έγιναν τόσο έντονες που προκάλεσαν την παρέμβαση της συντονίστριας Ελέιν Κουιάνο.

“Οι τηλεθεατές που σας βλέπουν από τα σπίτια τους, δε σας καταλαβαίνουν όταν μιλάτε και οι δύο μαζί”, είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Ο Τιμ Κέιν καταλόγισε στον Τραμπ αδυναμία διάκρισης μεταξύ της “ηγεσίας και της δικτατορίας” μέσω των θετικών σχολίων που έχει κάνει για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ δεν απάντησε ξεκάθαρα όταν ρωτήθηκε για την αποτυχημένη προσπάθεια της διακυβέρνησης Ομπάμα, αλλά και της πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ν' αποκαταστήσουν τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας.

“Ο Ντόναλντ Τραμπ βάζει πάντα πρώτο τον εαυτό του” τόνισε ο Κέιν αναφερόμενος στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, κατά την οποία χαρακτήρισε ως “βιαστές κι εγκληματίες τους Μεξικανούς”. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο “εξωφρενικό ψέμα” του Τραμπ σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε από τον ισχυρισμό του ότι ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε εκτός των ΗΠΑ.

Ο Πενς από την πλευρά του, ανταπάντησε : “Τόσο ο Κέιν όσο και η Κλίντον γνωρίζουν πολλά από μια προεκλογική εκστρατεία η οποία έχει ως κινητήρια δύναμη τις προσωπικές επιθέσεις”. Παράλληλα, κατηγόρησε την Κλίντον για την άσκηση μιας αποτυχημένης εξωτερικής πολιτικής, που είχε ως άμεση συνέπεια μεγάλα τμήματα της Μέσης Ανατολής να βρεθούν “εκτός ελέγχου”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα