Η ΠΟΒΕΚ στηρίζει το "Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις"

Η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ εκφράζει τη στήριξη της στο «ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ» και την κινητοποίηση – πορεία που διοργανώνει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 ώρα 16.30 στο Υπουργείο Οικονομικών μαζί με άλλες Οργανώσεις και Κινήματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠΟΒΕΚ, το Συνταγματικό Δικαίωμα στέγασης κάθε Κύπριου πολίτη και η προστασία της πρώτης κατοικίας αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωση της Πολιτείας.

Η προστασία της μικρής επαγγελματικής στέγης που σήμερα κινδυνεύει όχι εξ υπαιτιότητας των επαγγελματιών, καταστηματαρχών, βιοτεχνών αλλά

από τραγικά λάθη άλλων και από εγκληματικές πράξεις και παραλήψεις Τραπεζών και τραπεζιτών, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποτελεί για την Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ ζήτημα πρωταρχικής σημασίας. Χωρίς επαγγελματική στέγη δεν μπορούν να λειτουργήσουν επιχειρήσεις και χωρίς αυτές ούτε απασχόληση ούτε ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει.

Προσθέτει δε, πως θύματα είναι επίσης και οι ιδιοκτήτες των μικρών αγροτικών τεμαχίων γης.

Η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ καλεί τα μέλη της αλλά και όλους όσοι αντιμετωπίζουν τον σοβαρό κίνδυνο απώλειας και εκποίησης είτε της πρώτης κατοικίας είτε της μικρής επαγγελματικής στέγης είτε αγροτικού κλήρου να συστρατευθούν και μαζικά να πάρουν μέρος στην Κινητοποίηση – Πορεία του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις.

Οι πολίτες εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι πλήρωσαν ήδη ακριβά τις συνέπειες της Οικονομικής Κρίσης αναφέρει η ΠΟΒΕΚ, προσθέτοντας πως δεν θα επιτρέψει σε καμιά Τρόικα, σε κανένα Μνημόνιο και σε κανένα Τραπεζίτη να ολοκληρώσουν την καταστροφή και να “μας κάνουν άστεγους και να μας πετάξουν στο πεζοδρόμιο”.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα