ΗΠΑ: Συγκλονισμός από την δολοφονία των 2 δημοσιογράφων-VID

Αδιανόητη τροπή έλαβε ζωντανή σύνδεση στο πλαίσιο ειδησεογραφικής εκπομπής στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Ενώ η δημοσιογράφος έπαιρνε συνέντευξη από τη Διευθύντρια ενός τουριστικού θερέτρου, μιλώντας για έναν ιδανικό προορισμό, ξαφνικά ακούγονται πυροβολισμοί, 8 στο σύνολο. Η κάμερα πέφτει στο πάτωμα και ακούγονται οι έντρομες κραυγές της δημοσιογράφου.

Νεκροί είναι η 24 ετών δημοσιογράφος Άλισον Πάρκερ και ο 27 ετών εικονολήπτης Άνταμ Γουόρντ. Και οι δυο εργάζονταν για το τηλεοπτικό δίκτυο WDBJ7.

Η
Άλισον Πάρκερ και ο Άνταμ Γουόρντ ήταν μια φιλόδοξη ομάδα: μια νεαρή δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης σε τοπικό σταθμό της Βιρτζίνια που συχνά κάλυπταν μαζί "ελαφρά" θέματα για την πρωινή εκπομπή του καναλιού WDBJ7.

Η ώρα ήταν 6.45 το πρωί και ήδη βρίσκονταν έξω, μεταδίδοντας ζωντανά μια συνέντευξη, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

Η 24χρονη Άλισον και ο 27χρονος Άνταμ πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε ζωντανή μετάδοση, με τις κραυγές τους να ακούγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες από την Μπριτζγουότερ Πλάζα, ένα τοπικό θέρετρο με πολλά εστιατόρια και καταστήματα.

Αυτοκτόνησε ύποπτος

Ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων πέθανε στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος, ανέφερε η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη την πολιτειακή αστυνομία.

Ο Βέστερ Φλάναγκαν, 41 ετών, αυτοπυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του από αστυνομικούς στον αυτοκινητόδρομο 66 της Βιρτζίνιας.

Ο σερίφης της κομητείας Φράνκλιν, που χειρίζεται την υπόθεση, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Φλάναγκαν. Οπως είπε, η έρευνα που έχουν ήδη ξεκινήσει οι αρχές για τις εν ψυχρώ δολοφονίες θα είναι μακρά ενώ σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το κίνητρο του δράστη.

"Ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο του Φέρφαξ Αϊνόβα, στη βόρεια Βιρτζίνια, λόγω του τραύματος που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του" είπε ο σερίφης.

"Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τους αγαπούσαμε" είπε ο γενικός διευθυντής του WDBJ, ο Τζεφ Μαρκς, σε μια μελαγχολική εκπομπή, με τους λυγμούς των εργαζομένων στον σταθμό να ακούγονται καθαρά στο βάθος.

Η Πάρκερ και ο Γουορντ κατάγονταν από τη Βιρτζίνια. Η νεαρή ρεπόρτερ είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως μαθητευόμενη από το κανάλι WDBJ πριν από τέσσερα χρόνια, έφυγε για μικρό χρονικό διάστημα και κατόπιν επέστρεψε. Για τους συναδέλφους της, ήταν μια κεφάτη, έξυπνη γυναίκα, πολύ γρήγορη στη δουλειά της, που εκτός από εξωτερικά ρεπορτάζ είχε ήδη αναλάβει και ρόλο αναπληρώτριας παρουσιάστριας.

Όταν κάποιος συνάδελφός της αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα, η Άλισον του συμπαραστεκόταν, εμφανιζόταν στο σπίτι του με φαγητό ή με λουλούδια για να τον παρηγορήσει.

Ο Γουόρντ ήταν ένας νεαρός πάντα χαμογελαστός που ετοιμαζόταν να φύγει από τη Βιρτζίνια για να ακολουθήσει την αρραβωνιαστικιά του, την παραγωγό Μελίσα Οτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Η Άλισον ήταν αρραβωνιασμένη με τον παρουσιαστή Κρις Χερστ. "Ήταν η λαμπρότερη γυναίκα που έχω γνωρίσει" έγραψε ο Χερστ στο Twitter, δηλώνοντας "αποσβολωμένος" από τον χαμό της.

Στην αίθουσα σύνταξης του σταθμού, το κλίμα το πρωί ήταν χαρούμενο. Ήταν η τελευταία ημέρα της Μελίσα Οτ στη δουλειά, η οποία γιόρταζε τον αρραβώνα της με τον Γουόρντ και τη μετακόμισή της στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Η αίθουσα ήταν γεμάτη με γλυκά και μπαλόνια. Η προσωπική σελίδα του 27χρονου εικονολήπτη στο Facebook έχει παντού φωτογραφίες του ίδιου με την Μελίσα, ακόμη και μία από την πρόταση γάμου που της έκανε.

"Συνέβαιναν πολλά θετικά πράγματα στον Άνταμ τελευταία. Και η Άλισον, α, αυτή ήταν μια ροκ σταρ" σχολίασε η παρουσιάστρια Κίμπερλι Μακμπρούμ.

Man suspected of killing two journalists taken into custody with "life-threatening injuries", Virginia State Police http://t.co/E7WsHif6qm

BBC Breaking News (@BBCBreaking) August 26, 2015

Ο Λευκός Οίκος και η Χίλαρι Κλίντον ζητούν να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η ένοπλη βία

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε για άλλη μια φορά σήμερα το Κογκρέσο να νομοθετήσει προκειμένου να τεθεί ένα πλαίσιο στην πώληση και τη χρήση όπλων, μετά τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων σε απευθείας μετάδοση από έναν ένοπλο συνάδελφό τους στη Βιρτζίνια.

Εκφράζοντας τη θλίψη του για την τραγωδία, ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, υπογράμμισε ότι το Κογκρέσο θα μπορούσε να λάβει "λογικά" μέτρα για να περιοριστούν αυτού του είδους τα δράματα που πλέον έχουν γίνει "πολύ συχνά" στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016 και πρώην ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, τόνισε ότι "θα πρέπει να αναλάβουμε δράση και να σταματήσουμε τη βία, δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο".

Σε μήνυμά που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η Κλίντον ανέφερε ότι "προσεύχεται για τις οικογένειες των θυμάτων", του Άνταμ Γουόρντ και της Άλισον Πάρκερ.

Ο δράστης της επίθεσης στη Βιρτζίνια φέρεται ότι είναι ένας Αφροαμερικανός πρώην εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό WDBJ7, ο Βέστερ Λι Φλάναγκαν, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Μπράις Γουίλιαμς. Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik που επικαλείται αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Φλάναγκαν έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η Πάρκερ έκανε "ρατσιστικά σχόλια". Ο λογαριασμός αυτός έχει πλέον απενεργοποιηθεί.

Πηγή ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα