Ιωνάς: Στόχος της Κυβέρνησης η δημιουργία πάρκων

Η δημιουργία πάρκων αποτελεί και στόχο του Κράτους γιατί εντάσσεται στις αρχές της ευρύτερης πολιτικής του για αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, ανέφερε σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου στο πλαίσιο των εγκαινίων του πάρκου της εφημερίδας «Ταχυδρόμος της Πάφου» και της ιστοσελίδας “www.taxidromos24.com.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως η κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντοτε συμπαραστάτης σε τέτοιες πρωτοβουλίες και σταθερός αρωγός σε έργα που προάγουν την επαφή με τη φύση, βελτιώνουν την ποιότητα

ζωής του πληθυσμού μας και αξιοποιούν με το καλύτερο τρόπο τους φυσικούς μας πόρους.

Ο κ. Νικολάου είπε πως ο πολίτης έχει ανάγκη να ζει και να κινείται σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Πρόσθεσε μάλιστα, πως εκτός από πνεύμονα πρασίνου ένας τέτοιος χώρος αποτελεί συνάμα, χώρο διαφυγής, ξεκούρασης και αναψυχής ενώ συνεισφέρει ουσιαστικά στην πνευματική, σωματική και ψυχική ανάταση των κατοίκων της περιοχής.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης συνεχάρη την τοπική εφημερίδα ο Ταχυδρόμος της Πάφου, που ιδρύθηκε το 2004 από τους δημοσιογράφους Πέτρο Μελαίση και Εμμανουέλα Ζωνιά . Επεσήμανε ακόμη πως ως τοπικό έντυπο η εφημερίδα, έχει επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο στην Επαρχία όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει να προσφέρει στην ενημέρωση των πολιτών και να προβάλει την Πάφο και τα προβλήματα της.

"Η πρωτοβουλία σας για την διαμόρφωση αυτού του χώρου σε πάρκο που θα συμβάλει στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά συνάμα στην γνωριμία με την κυπριακή φύση είναι άξια συγχαρητηρίων" συμπλήρωσε.

Ο κ. Νικολάου είπε πως όλοι έχουμε επίγνωση της αξίας του πρασίνου και αισθανόμαστε την ανάγκη για προστασία και επέκταση του, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τα δένδρα αποτελούν διαχρονικές αξίες και συμπορεύονται με τον άνθρωπο.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης που παρέστη στα εγκαίνια του πάρκου σε σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την συγκίνηση του αφού το πατρικό του σπίτι βρίσκεται 100 μέτρα από το πάρκο. Σ΄ αυτό το χώρο που υιοθετεί σήμερα η εφημερίδα Ταχυδρόμος αποτελεί ένδειξη της κοινωνικής προσφοράς.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης είπε πως το « Υιοθετώ» είναι ένα πρόγραμμα του Δ. Γεροσκήπου που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ενεργό συμμετοχή οργανωμένων συνόλων και πολιτών στην αναβάθμιση του πρασίνου και των χώρων αναψυχής της πόλης μας. Η υιοθεσία ενός πάρκου συνέχισε, ή μιας νησίδας πρασίνου αποτελεί μια εναλλακτική δυνατότητα εθελοντικής προσφοράς, η οποία δίνεται σε ιδιώτες, Συλλόγους, Σωματεία, Ιδρύματα, Σχολεία και ομάδες πολιτών.

Είπε ακόμη πως στόχος δεν είναι η μεταφορά της ευθύνης στον εθελοντή/ κάτοικο, αλλά η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και κυρίως η συμμετοχή του στην καλλιέργεια του οράματος για τη σταδιακή μετατροπή της Γεροσκήπου σε πράσινη πόλη κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα