Ιωνάς: Ο Υπουργός δεν ευθύνεται για θανάτους των κρατουμένων

«Έχει γίνει τεράστια αλλαγή στις φυλακές σε σχέση με αυτό που γινόταν στο παρελθόν», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει παράξει σημαντικό έργο και μάλιστα σε σημαντικά θέματα, όχι μόνο στις φυλακές, αλλά και στα Δικαστήρια και στην Αστυνομία.

Ερωτηθείς αναφορικά με τους θανάτους στις φυλακές, ο ίδιος διερωτήθηκε: αν κάποιος πέθανε στις φυλακές γιατί είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο, ποια είναι η ευθύνη είτε της διεύθυνσης των φυλακών, είτε του Υπουργού;

«Τι

έπρεπε να κάνει ο Υπουργός, να είναι εκεί μήπως πάθει κάτι κάποιος κατάδικος;», είπε και ανέφερε ότι «έχουμε σταματήσει να αναγνωρίζουμε τον εκσυγχρονισμό που κάνουμε και επιδιώκουμε καθημερινά να βρούμε κάτι για να κάνουμε επίθεση. Αντιλαμβάνομαι ότι είμαστε στην προεκλογική περίοδο, αλλά κανένας δεν μπορεί να παραγνωρίσει όσα έχουν γίνει», είπε.

Αναφορικά με το μείζον πρόβλημα των ναρκωτικών, ο κ Νικολάου δήλωσε το πρόβλημα υπήρχε ανέκαθεν και είναι γενικό, καθώς και ότι δεν υπήρξε περίοδος στην Κύπρο που να μην έχει τέτοιο πρόβλημα.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί, όπως τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι, καθώς και έλεγχοι στο εξωτερικό των φυλακών, οι οποίοι οδήγησαν σε συλλήψεις φυλάκων.

Όπως είπε, τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται προσπάθεια να αγοραστεί μια ειδική αψίδα που εντοπίζει τα ναρκωτικά κατά την είσοδο στις φυλακές, μια προσπάθεια που γίνεται γενικώς τα τελευταία 15 χρόνια.

Περισσότερα στο παραπάνω βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα