Ιωνάς: Ο επιχειρησιακός ρόλος της Αστυνομίας έχει ενισχυθεί

Ο στόχος που θέσαμε ως Κυβέρνηση για εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας, σε ένα πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό και ταυτόχρονα, πιο ανθρωποκεντρικό οργανισμό, μετουσιώνεται σε καθημερινή πραγματικότητα, τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, προσθέτοντας ότι ο επιχειρησιακός ρόλος της Αστυνομίας έχει ενισχυθεί και το έργο της Αστυνομίας καθίσταται πλέον πιο αποτελεσματικό, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και στην απαιτούμενη ασφάλεια του πολίτη.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση

για τον «Παρατηρητή της Πράσινης Γραμμής» στην Κοκκινοτριμιθιά, ο κ. Νικολάου είπε ότι το πρόγραμμα του «Παρατηρητή της Πράσινης Γραμμής» έρχεται για να ενισχύσει τα μέτρα αστυνόμευσης κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής που στοχεύουν στην πρόληψη και πάταξη της παράνομης διέλευσης αγροτικών προϊόντων και, γενικότερα, του λαθρεμπορίου από τα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια σε όλους τους πολίτες.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι ο θεσμός του Παρατηρητή διαμορφώνει ένα κοινωνικό δίκτυο προστασίας των κοινοτικών και ακριτικών περιοχών και αποτελεί ένα πρόσθετο μέτρο, το οποίο πιστεύουμε ότι θα συμβάλει προληπτικά, αλλά και κατασταλτικά, στην αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας και εγκληματικότητας στις περιοχές πλησίον της Πράσινης Γραμμής, στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, της μεταφοράς απαγορευμένων ουσιών, κ.ο.κ.

Πρόσθεσε ότι μέσα από τον ρόλο του Παρατηρητή, συμβάλλει κανείς στην ουσιαστική μείωση του φαινομένου της εγκληματικότητας και γίνεται καθοριστικό μέλος στον τομέα της πρόληψης και της προστασίας των νέων μας.

Είπε ακόμη ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας Αστυνομίας με τον πολίτη, οι Αστυνομικοί των αντίστοιχων Σταθμών θα προβαίνουν στις ανάλογες ενέργειες και δράσεις, με βάση τα σχέδια ανταπόκρισης της Αστυνομίας και σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής και θα συνεργάζονται με τους πολίτες και τα Τοπικά Συμβούλια.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι με τη χαρτογράφηση της Πράσινης Γραμμής και των διαδρόμων διέλευσης, την εκπαίδευση των αστυνομικών που χειρίζονται τέτοια περιστατικά, τον καταρτισμό των σχεδίων άμεσης ανταπόκρισης της Αστυνομίας ανά περιοχή και την εκπαίδευση των Παρατηρητών, το πρόγραμμα θα στοχεύσει στην πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, την αναπτέρωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους αγρότες και τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

“Είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο, να διευκρινίσουμε και να τονίσουμε, για ακόμη μια φορά, ότι στόχος του προγράμματος δεν είναι να ωθεί τους πολίτες να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, ούτε να θέτουν τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητά τους σε κίνδυνο για σκοπούς πρόληψης του εγκλήματος, αλλά να τους καταστήσει συμμέτοχους σε θέματα που αφορούν στην προστασία της περιουσίας τους και να ενισχύσει τη συνεργασία τους με την κοινοτική αστυνόμευση και τις τοπικές Αρχές για το κοινό καλό”, ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα