Αβέρωφ Νεοφύτου: Εξαρτάται από τις ερμηνείες…

«Εξαρτάται πώς ερμηνεύει ο καθένας», δήλωσε στις Τομές στα Γεγονότα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε σχέση με την αναστάτωση, που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Ακκιτζί, ότι το ΦΑ μπορεί να αποτελέσει «casus belli».

Το Φυσικό Αέριο είναι ευλογία και μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης στην προσπάθεια μας για λύση του κυπριακού, είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Είμαστε ένα αναγνωρισμένο κράτος και δεν απεμπολούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, σημείωσε και πρόσθεσε ότι το ΦΑ αποτελεί κίνητρο

τουςπρος συμπατριώτες μας Τ/κ να εργαστούν για σωστή και βιώσιμη λύση.

Μετά τη λύση, είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, τα έσοδα θα ανήκουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. «Θα γίνεται καταμερισμός στις συνιστώσες πολιτείες», σημείωσε.

Η εξεύρεση υδρογονανθράκων μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά γιατί οι Τ/κ χωρίς λύση δεν μπορούν να αναμένουν οφέλη από το ΦΑ, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Η επίλυση του κυπριακού δημιουργεί περισσότερες συνέργειες για καλύτερη αξιοποίηση στην κυπριακή ΑΟΖ και στην λεκάνη της ανατολικής μεσόγειου για το ΦΑ της Αιγύπτου, του Λιβάνου και του Ισραήλ, είπε ο κ. Νεοφύτου.

Περισσότερα στο βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα