Ικανοποίηση ΠτΔ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Ικανοποίηση για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα οι δύο πλευρές να εμπλακούν σε έναν δημιουργικό διάλογο, με προτάσεις, που να μην απομακρύνονται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά θα επικεντρώνονται στο καλώς νοούμενο συμφέρον των δύο κοινοτήτων.

Iκανοποίηση για την επανέναρξη του διαλόγου. Την ίδια ώρα εκφράζω την ελπίδα πως θα επικεντρωθούμε σε ένα δημιουργικό διάλογο #Κυπριακό

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) April 4, 2017

Όπως ανέφερε, έγιναν διαβουλεύσεις, μέσω του

κ. Έιντε, μετά το δείπνο και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα όρων ή προϋποθέσεων.

Διαβάστε επίσης: Στις 11 Απριλίου η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

«Δεν υπάρχουν όροι ή προϋποθέσεις, αυτό είναι ένα θέμα που δεν αφορά την Κυβέρνηση, αλλά τη Βουλή των Αντιπροσώπων» τόνισε.

Ευαρέσκεια για την επανέναρξη των συνομιλιών εξέφρασαν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

«Χαιρετίζω την επανέναρξη των συνομιλιών. Ευχή μας να οδηγήσουν στο πολυπόθητο αποτέλεσμα της επανένωσης της Κύπρου», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δική του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, έγραψε: «Χαιρετίζουμε την επανέναρξη των συνομιλιών. Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις».

Χαιρετίζω την επανέναρξη των συνομιλών. Ευχή μας να οδηγήσουν στο πολυπόθητο αποτέλεσμα της επανένωσης της @Cyprus.

— Averof Neofytou (@AverofCY) April 4, 2017

«Ο εξευτελισμός του λαού συνεχίζεται» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος τονίζοντας ότι ο εκβιασμός είναι ξεκάθαρος, αν δεν αλλάξει την Παρασκευή η απόφαση της Βουλής, δεν θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

«Ποιος κοροϊδεύει ποιον για το δείπνο; Νομίζουν ότι μας δουλεύουν; Αργά ή γρήγορα ο Ακιντζί μιλά και τους καρφώνει» έγραψε σε ανάρτησή της στο twitter η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

Ποιός κοροϊδεύει ποιον για το δείπνο; Νομίζουν ότι μας δουλεύουν; Αργά ή γρήγορα ο Ακιντζί μιλά και τους καρφώνει #Cyprus #Cyprusproblem

ELENI THEOCHAROUS (@THEOCHAROUSE) April 4, 2017

Τη ίδια ώρα αδιευκρίνιστο παραμένει το τί θα γίνει, σε περίπτωση, που η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, δεν περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδόθηκαν στις «Τομές στα γεγονότα» του Σίγμα, τρεις βουλευτές του ΔΗΣΥ, οι Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Έλενα Σταύρου και Ανδρέας Κυπριανού, εμφανίζονται αρνητικοί να ψηφίσουν την πρόταση.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, εξάλλου, μιλώντας χθες στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα ξεκαθάρισε ότι ο ΔΗΣΥ δεν έχει καμιά πρόθεση να αποσύρει την πρόταση νόμου, καθώς τίθεται θέμα αξιοπιστίας, αλλά και πραγματικών εκπαιδευτικών ζητημάτων, όπως είπε.

Μπορεί, είπε, η συγκεκριμένη πρόταση από την πρώτη στιγμή να κατατέθηκε για εκπαιδευτικούς λόγους, ωστόσο, στην πορεία εξελίχθηκε σε πολιτικό ζήτημα.

Αν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να εξετάσουμε τα πράγματα, θα έπρεπε να είχαμε απορρίψει τη συγκεκριμένη πρόταση του ΕΛΑΜ, αντί να τηρήσουμε αποχή δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive η ΕΔΕΚ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας να απευθυνθεί στη Νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα για γνωμάτευση επί της συνταγματικότητας της συγκεκριμένης πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ.

Ο Δημήτρης Συλλούρης έχει, ήδη, μεταβιβάσει το αίτημα στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει το συντομότερο δυνατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα