Ικανοποίηση Λευκωσίας για διαβεβαιώσεις Κάμερον

Ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από το Λονδίνο ότι η Βρετανία δεν επιθυμεί να παραμείνει εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έλαβε τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Λονδίνο.

"Είναι κάτι θετικό και ενισχυτικό προς την προσπάθεια που καταβάλλουμε και θεωρούμε και ότι ο χρόνος που η βρετανική θέση γνωστοποιείται είναι καθοριστικός στην προσπάθεια

που διεξάγουμε στην Κύπρο. Όταν οι δύο εγγυήτριες διαμηνύουν ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν τον ρόλο τους στέλνουν μηνύματα στην Άγκυρα αλλά και στα ΗΕ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ανέφερε ότι στη συνάντηση Αναστασιάδη-Κάμερον δεν συζητήθηκε το θέμα των βρετανικών βάσεων. Κληθείς να σχολιάσει επικριτικές προς την κυβέρνηση δηλώσεις κομμάτων για το θέμα των βρετανικών βάσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι επί παρούσας διακυβέρνησης επιτεύχθηκε η σημαντικότατη συμφωνία για το καθεστώς ανάπτυξης εντός των βρετανικών βάσεων.

Μετά το Λονδίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Σικάγο, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με μέλη του Κογκρέσου, με εκπροσώπους Οργανώσεων και μέλη της κυπριακής παροικίας.

Τη Δευτέρα, θα χαιρετίσει την Ετήσια Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής και την Τρίτη θα είναι ο κύριος ομιλητής στις εργασίες της δεξαμενής σκέψης του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων του Σικάγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα