Ηγέτης ΡΤΚ:Δεν συγκρίνεται ενωτικό δημοψήφισμα με 20 Ιουλίου

Η απόφαση της Βουλής δημιουργεί αρνητικότητα και στις συνομιλίες και στην ειρήνη, σύμφωνα με τον ηγέτη του ΡΤΚ.

Συνεχίζονται και σήμερα οι αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα στα κατεχόμενα για την απόφαση της Βουλής για εορτασμό στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος

του 1950.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις επί του θέματος προέβη και ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχιουρμάν.

Ο κ. Ερχιουρμάν είπε στις δηλώσεις του ότι “από τη μια δηλώνουν ότι δεν θέλουν τις εγγυήσεις και από την άλλη δεν προβαίνουν στην τιμωρία των ενόχων που διαπράττουν αδικήματα εναντίον των Τουρκοκυπρίων”.

“Στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν γίνεται αναφορά στην ένωση. Ούτε και στο ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει τώρα να γίνει υπενθύμιση (της ένωσης) στα παιδιά”, διερωτήθηκε κ. Ερχιουρμάν.

Ανέφερε ότι είναι λάθος να συγκρίνεται το ενωτικό δημοψήφισμα με τις 20 Ιουλίου και ότι για το λάθος αυτό της ε/κ πλευράς, οφείλει η ε/κ πλευρά να προβεί σε θετικά βήματα, προσθέτοντας ότι "η απόφαση της Βουλής δεν δημιούργησε αρνητικότητα μόνο στις συνομιλίες, αλλά και στην ειρήνη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα