Ιαπωνία: Αιτητές ασύλου καθάρισαν ραδιενεργά απόβλητα

Δύο αιτητές ασύλου από το Μπαγκλαντές καθάρισαν ραδιενεργά απόβλητα στην περιοχή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, με την υπόσχεση ότι θα τους δινόταν άδεια παραμονής στη χώρα, μετέδωσε η εφημερίδα Chunichi.

Η περιοχή της Φουκουσίμα, μετά το γνωστό ατύχημα, θεωρείται από τις πλέον ραδιενεργές περιοχές στον κόσμο και οι εταιρείες που ανέλαβαν τον καθαρισμό της, δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό για την εργασία αυτή.

Οι δύο άνδρες από το Μπαγκλαντές, έφτασαν στην Ιαπωνία

το 2013 και κατέθεσαν αίτηση για άσυλο, λέγοντας ότι στην πατρίδα τους κινδυνεύουν εξαιτίας των πολιτικών τους πεποιθήσεων.

Ανέφεραν ότι εκπρόσωποι των εταιρειών τους είπαν πως η άδεια παραμονής τους στη χώρα θα ανανεωνόταν εάν αποδέχονταν να καθαρίσουν τα ραδιενεργά απόβλητα. Το έπραξαν σε ακτίνα περίπου 50 χλμ από τη μονάδα της Φουκουσίμα, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2015.

Από πλευράς Κυβέρνησης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης περιορίστηκε απλά να πει ότι δεν παραχωρούνται άδειες παραμονής για κανέναν εργάτη που εργάζεται στην υπηρεσία καθαρισμού των ραδιενεργών αποβλήτων στην περιοχή της Φουκουσίμα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα