Η Βρετανία προετοιμάζεται για ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία

Για μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδό της από την Ευρωζώνη λόγω των «αυξανόμενων» κινδύνων, προετοιμάζεται η Βρετανία, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Οικονομικών.

«Δεδομένης της αβέβαιης παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης, όχι μόνο του κινδύνου που βλέπουμε τώρα να αυξάνεται στην Ελλάδα για μια ενδεχόμενη

χρεοκοπία και μια δυνητική έξοδο από το ευρώ, λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να προετοιμαστούμε και να προστατευτούμε», δήλωσε η εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΟΙΚ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για τους έκτακτους σχεδιασμούς, η ίδια σημείωσε ότι «μια σταθερή ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας».

«Συνεχίζουμε να ζητούμε μια υπεύθυνη λύση στην κατάσταση για να αποφευχθούν περισσότεροι και μεγαλύτεροι κίνδυνοι», πρόσθεσε.

Μιλώντας στη βρετανική Βουλή την Τρίτη, ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν προειδοποίησε για τους κινδύνους από μια ελληνική χρεοκοπία. «Δεν θα πρέπει να υποτιμάται η ζημιά που αυτό θα έκανε στην εμπιστοσύνη», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Οζμπορν, για προετοιμαστεί μια χώρα για το ενδεχόμενο ενός Grexit «το καλύτερο είναι μια κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι ζει με τα δικά της μέσα, ότι διαθέτει μια παραγωγική οικονομία και ότι τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αυτό κάνουμε».

Αν και η Βρετανία δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, το Λονδίνο, που ενεργεί ως οικονομικό κέντρο, θα μπορούσε να υποστεί σημαντική ζημιά αν η Ελλάδα αναγκαστεί να βγει εκτός ευρώ, γράφει το πρακτορείο.

Τα βλέμματα πλέον βρίσκονται στραμμένα στην αυριανή συνεδρία του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα