Η βοήθεια στο συνάνθρωπο ήταν πάντα προτεραιότητα μας

Η μουσική ανέκαθεν αποτελούσε συνδετικός κρίκος μεταξύ των ανθρώπων. Μέσα από την μουσική εκφράζονται και δημιουργούνται συναισθήματα.

Για ακόμα μια φορά, η μουσική στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους που μας χρειάζονται μέσα από την μουσική εκπομπή που προβλήθηκε στη συχνότητα της τηλεόρασης του Σίγμα. Εκεί, στις 17 Φεβρουαρίου απολαύσαμε την Νατάσα Θεοδωρίδου μαζί με άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες (οι οποίοι τι έκαναν;).  Καθ΄ όλη την διάρκεια της προβολής της εκπομπής τηλεθεατές, υποστηρικτές του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, πραγματοποίησαν εισφορές.

Η Εκτελεστική Διευθύντρια του Συνδέσμου,

κ. Μαρία Ιωαννίδου σε δηλώσεις της ανέφερε «Οι συμπολίτες μας, για ακόμα μια φορά, άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου. Παρά τις όποιες δυσκολίες, νιώθουμε δυνατοί γιατί γνωρίζουμε ότι η κυπριακή κοινωνία θα βρίσκεται πάντα δίπλα μας, ώστε να μπορούμε να μένουμε προσηλωμένοι στη φιλανθρωπική μας αποστολή και να συνεχίζουμε την απρόσκοπτη προσφορά υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας σε χιλιάδες ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους».

Κοντά και σε αυτή την προσπάθεια στήριξης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στάθηκε η Lidl Κύπρου, η οποία από το 2013, στηρίζει το Σύνδεσμο με χρηματικές χορηγίες και προϊόντα τα οποία ξεπερνούν το ποσό τον 500 000 ευρώ. Στην συνέχεια η κ. Ιωαννίδου υπογράμμισε την σημαντικότητα της Lidl στην προσπάθεια αυτή, καθώς χωρίς τη στήριξή της δεν θα είχαν αυτά τα αποτελέσματα.

Το διαχρονικό έργο της Lidl Κύπρου στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο ξεκινά το 2015 όταν ανέλαβε την πλήρη κάλυψη του επισιτιστικού προγράμματος της Αροδαφνούσας, το οποίο περιλαμβάνει τρόφιμα και άλλα λειτουργικά έξοδα, με σκοπό την παροχή καθημερινά νόστιμων και υγιεινών γευμάτων στους ασθενείς. Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, οι καταναλωτές στα καταστήματά της συμμετέχουν σε ειδικές ενέργειες.  Ποσά από τις πωλήσεις προϊόντων, ενισχύουν το σκοπό.

Το 2017, η Lidl Κύπρου σε συνεργασία με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο δημιούργησαν το ‘Δείπνο Αγάπης΄ ένα ετήσιο φιλανθρωπικό γεγονός που αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη του Συνδέσμου και στην προβολή του έργου του. Εξίσου σημαντική είναι και η δημιουργία του Lidl Food Academy για την ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου καθώς στο χώρο της Ακαδημίας της Lidl παρασκευάζονται χειροποίητα κεράσματα από τις εθελόντριες του Συνδέσμου κάθε Χριστούγεννα.

Η Lidl Κύπρου πραγματοποίησε επίσης επιδείξεις μόδας, ειδικά γεύματα και άλλες φιλανθρωπικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις ενώ για δεύτερη χρονιά «υιοθετεί» το δωμάτιο Α10 της Αροδαφνούσας, καλύπτοντας το κόστος λειτουργίας του δωματίου.

O Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου διαθέτει ένα πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια ανακούφισης των συνανθρώπων μας που υποφέρουν από τον καρκίνο και προσφέρει την στήριξη του και στους οικείους τους. Αυτός ο πολύτιμος σύμμαχος, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την Lidl Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα