Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο λιμάνι Ταμάν της Μαύρης Θάλασσας θα μειωθεί

Οι παραδόσεις μέσω σιδηροδρόμου στο λιμάνι Ταμάν της Μαύρης Θάλασσας θα περιοριστούν μέχρι νεωτέρας, ανέφεραν σήμερα στον ιστότοπό τους οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι, αφού Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως αποθήκη καυσίμων φλέγεται κοντά σε μιας κρίσιμης σημασίας γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία.

Η εταιρία δεν ανέφερε τον λόγο για τους περιορισμούς.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προκάλεσε πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης πετρελαίου

στη Σεβαστούπολη στην Κριμαία.

Φλόγες και μαύρος καπνός υψώθηκαν πάνω από μεγάλες δεξαμενές που έφεραν την επιγραφή "Εύφλεκτο" σε βίντεο που αναρτήθηκαν από την Ταμάν σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή ούτε τις πληροφορίες για την πυρκαγιά ούτε τα βίντεο.

Ο κόμβος μεταφόρτωσης πετρελαίου της Ταμάν, που βρίσκεται στην απέναντι από την Κριμαία πλευρά του Στενού του Κερτς, στο στόμιο της Αζοφικής και της Μαύρης θάλασσας, έχει δυναμικότητα διαχείρισης 20 εκατ. τόνων αργού πετρελαίου, πετρελαϊκών προϊόντων και υγροποιημένου αέριου πετρελαίου ετησίως.

Το 2022, διαχειρίστηκε 7,3 εκατ. τόνους πετρελαϊκών προϊόντων από τη Ρωσία, το Καζακστάν και το Κιργιστάν.

Η οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία στο Στενό του Κερτς διεξάγεται μέσω της ρωσικής κατασκευής γέφυρας της Κριμαίας η οποία υπέστη σοβαρές ζημίες τον περασμένο Οκτώβριο σε μια επίθεση την ευθύνη για την οποία επέρριψε η Ρωσία στην Ουκρανία, και δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί πλήρως.

Στο μεταξύ, ρωσικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) έπληξε εγκατάσταση πετρελαίου στην κεντρική ουκρανική πόλη Κροπιβνίτσκιι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, δήλωσαν Ουκρανοί εισαγγελείς.

Η Ρωσία, η οποία ενέτεινε τις επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς τις τελευταίες ημέρες, εκτόξευσε 26 drones "καμικάζι" στην Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας, 21 από τα οποία καταρρίφθηκαν, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι. Ένα από αυτά έπληξε ένα κτίριο στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Αντρίι Ραϊκόβιτς, κυβερνήτης της περιοχής Κιροβοχράντ, δήλωσε πως τρία drones επιτέθηκαν σε μη κατονομαζόμενη πετρελαϊκή εγκατάσταση στην περιφερειακή πρωτεύουσα Κροπιβνίτσκιι και πως δεν έχουν αναφερθεί απώλειες.

«Ως αποτέλεσμα ενός πλήγματος σε εγκατάσταση υποδομής κρίσιμης σημασίας, ξέσπασε εκτεταμένη πυρκαγιά», ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο του εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα