«Δεν υπάρχει πωλητήριο έγγραφο για περιουσίες στην περίκλειστη Αμμόχωστο»

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών, Λοΐζος Χατζηβασιλείου, ο οποίος μίλησε για τα τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα για πώληση περιουσιών στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου σε Τουρκοκυπρίους.

Αρχικά ανέφερε ότι στο Κτηματολόγιο δεν έχει κατατεθεί οποιοδήποτε πωλητήριο έγγραφο έτσι ώστε να εξεταστεί ο τρόπος χειρισμού του.

Συμπλήρωσε ότι είναι σε διαβούλευση με τη Νομική Υπηρεσία και έχει ζητηθεί καθοδήγηση για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η Κυβέρνηση, το Κτηματολόγιο σε τέτοιες περιπτώσεις. «Αυτό αφορά αγοραπωλητήρια

έγγραφα τα οποία θα κατατίθενται στο Κτηματολόγιο».

Ο κ. Χατζηβασιλείου σχολίασε τις δηλώσεις του Δημάρχου Αμμοχώστου για αγορά των περιουσιών από το κράτος και ως μέτρο ανάσχεσης της παρανομίας στο Βαρώσι, αναφέροντας ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. «Πρέπει να δούμε το θέμα ολιστικά».

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στη δημιουργία Υφ. Μετανάστευσης υπογραμμίζοντας ότι το νομοσχέδιο έχει ετοιμαστεί και έχει αποσταλεί στα συναρμόδια Υπουργεία για απόψεις. «Θα ακολουθήσει η επεξεργασία από το Υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία».

Επεσήμανε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να κατατεθεί στη Βουλή πριν το τέλος του μήνα. «Στόχος είναι να έχουμε Υφυπουργείο πριν το τέλος του χρόνου».

Επιπλέον, ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια μειωμένη τάση στις αφίξεις. «Αυτή είναι η περίοδος που παρουσιάζονται αυξημένες μεταναστευτικές ροές λόγω του ανοιξιάτικου καιρού».

Σημείωσε ότι η ΕΕ έχει δώσει μεγάλες χρηματοδοτήσεις για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη: «Καμία πράξη αγοραπωλησίας δεν έγινε για τα τρία ξενοδοχεία στο Βαρώσι»

Keywords
Τυχαία Θέματα