Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ υπέρ των απεργών στο Λιμάνι Λεμεσού

Την έντονη αντίθεση της με την ιδιωτικοποίηση στο Λιμάνι Λεμεσού εκφράζει η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ.

Συγκεκριμένα η Συντεχνία καλεί τη Βουλή να αναστείλει τη συζήτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις στο Λιμάνι Λεμεσού μέχρι τη νομική κατοχύρωση των εργασιακών ζητημάτων.

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τις Επιτροπές Οικονομικών και Μεταφορών, η Συντεχνία

εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την πορεία που έχουν λάβει οι διαδικασίες για τις ιδιωτικοποιήσεις στο Λιμάνι Λεμεσού.

Όπως αναφέρει στην επιστολή, στο περιεχόμενο των κανονισμών που κατατέθηκαν από το Υπουργείο Μεταφορών για ψήφιση στη Βουλή και συγκεκριμένα την προσφορά που αφορά την παραχώρηση των θαλασσιών υπηρεσιών με βάση την οποία ορίζεται ως αρχικό ποσό €500,000, ελάχιστο ετήσιο τέλος παραχώρησης €150,000 και κυμαινόμενο τέλος παραχώρησης αν είναι μεγαλύτερο του ελάχιστου ετήσιου τέλους ποσοστό 10,1% επί των ετήσιων εσόδων.

Η πλοηγική υπηρεσία σήμερα αποφέρει ετησίως πέραν των €8,000,000 για την Α.Λ.Κ. με το υπάρχων προσωπικό και τον εξοπλισμό που διαθέτει, ενώ με την προτεινόμενη σύμβαση παραμένει το εργατικό κόστος στην Α.Λ.Κ. και θα αναμένει έσοδα από το 10,1% επί των ετησίων εσόδων.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ κρίνει την πρόσφορα για τις θαλάσσιες υπηρεσίες εξευτελιστική, προσθέτοντας πως η παραχώρηση τους σε ιδιώτες και η διάλυση της πλοηγικής υπηρεσίας δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αντίθετα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα ιδιωτικά συμφέροντα που εμπλέκονται.

Η Συντεχνία καλεί τα μέλη του Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν τους προτεινόμενους κανονισμούς για την παραχώρηση των θαλάσσιων υπηρεσιών και να αποτρέψουν το ξεπούλημα των υποδομών της Α.Λ.Κ.

Τα μέλη του Κοινοβουλίου οφείλουν, σύμφωνα με τη Συντεχνία, να ζητήσουν από το Υπουργείο να τους ενημερώσει για όλες τις πτυχές και τους όρους των πιο πάνω προσφορών ούτως ώστε να μελετηθούν εις βάθος, λαμβάνοντας υπόψη και τις νέες χρεώσεις, πριν υπογραφούν οι συμβάσεις με τους επενδυτές γιατί πιθανόν να αποδεικνύονται μη ωφέλιμες για το δημόσιο συμφέρον.

Επίσης, η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ δηλώνει ότι τα εργασιακά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους της Α.Λ.Κ. στο Λιμάνι Λεμεσού δεν έχουν επιλυθεί και πως ο μέχρι τώρα διάλογος που είχαν οι Συντεχνίες με το Υπουργείο δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα παρά μόνο γενικές διαβεβαιώσεις του Υπουργού Μεταφορών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα