Οι Εθελοντές Γιατροί-Κύπρου βοηθούν πρόσφυγες στην Ειδομένη

Στην Ειδομένη βρίσκονται από την Κυριακή μέλη της οργάνωσης Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος, οι οποίοι προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στους πρόσφυγες.

Τα μέλη της αποστολής με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων ανέφεραν ότι για πρώτη φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια τόσο σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Η αποστολή αποτελείται από τους γιατρούς Πέτρο Ιακωβίδη (Παιδίατρος), Γιώργο Μακρυγιάννη (Παθολόγο-Καρδιολόγο) και τις νοσηλεύτριες Δέσπω Πλυτά και Άννα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης, οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν έχουν προκαλέσει

σοβαρά προβλήματα υγείας στους πρόσφυγες κυρίως λοιμώξεις του αναπνευστικού, γαστρεντερίτιδες καθώς και μολυσμένα τραύματα. Περισσότερο ευάλωτα είναι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά καθώς και οι έγκυες γυναίκες.

Από την πρώτη ημέρα εξετάσθηκε μεγάλος αριθμός ασθενών παραπέμποντας αρκετούς από αυτούς στα κοντινά νοσοκομεία για επείγουσα νοσηλεία.

Στα πλαίσια της αποστολής έχει προγραμματισθεί και παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε άλλες περιοχές όπως σε καταυλισμό προσφύγων στα Διαβατά και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η αποστολή θα διαρκέσει μια εβδομάδα και θα επακολουθήσουν τουλάχιστον ακόμα δυο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα