Η ΣΕΚ ζητά την ψήφιση δύο νομοσχεδίων για το ΓεΣΥ

Την άμεση ψήφιση των δύο νομοσχεδίων που εκκρεμούν στη Βουλή για το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ) ζητά η ΣΕΚ.

«Μετά την ξεκάθαρη και ομόφωνη απόφαση της κυβέρνησης για μονοασφαλιστικό Γε.Σ.Υ, το νυστέρι για προώθηση του Γενικού Συστήματος Υγείας βρίσκεται στα χέρια των κοινοβουλευτικών κομμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΣΕΚ.

Η συντεχνία αναφέρει ότι το όλο σκηνικό ξεκαθάρισε

κατά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με την Κοινωνική Συμμαχία για το ΓεΣΥ, εκφράζοντας, παράλληλα, ικανοποίηση “για την τροπή που προσέλαβε το όλο ζήτημα”.

Σύμφωνα με τη ΣΕΚ, «σε υπόμνημα που επέδωσε η Κοινωνική Συμμαχία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απευθύνει ύστατη έκκληση για να εντείνει στον μέγιστο δυνατό βαθμό την προσπάθεια του για να ψηφιστούν τα δύο νομοσχέδια που βρίσκονται στη Βουλή και να απομονώσει όσους επιθυμούν να κρατούν σε ομηρεία την υγεία του λαού».

«Αυτή την κρίσιμη ώρα, τονίζεται στο υπόμνημα, το πολιτικό μας σύστημα, επιβάλλεται να επιδείξει τη μέγιστη υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία για να δώσουμε επιτέλους ένα καθολικό, μονοασφαλιστικό και αξιοπρεπές σχέδιο υγείας στον λαό, που να συνάδει με τις ανάγκες της κοινωνίας και τον πολιτισμό μας, όπως πρέπει να λειτουργεί ένα σύγχρονο κράτος κοινωνικής πρόνοιας, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα