Η Ρωσία κύριος σύμμαχος της Κύπρου στο Κυπριακό

Η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ήταν μια άκρως σημαντική συνάντηση, όχι μόνο για το Κυπριακό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, "από πλευράς του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών υπήρξε πλήρης κατανόηση", σε σχέση με τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για την επίλυση του Κυπριακού.

Πληροφορίες του Sigmalive αναφέρουν ότι η Ρωσία

ανέλαβε να επιτελέσει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, καθώς ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα στηρίζει τις ε/κ θέσεις, ιδιαίτερα σε ότι αφορά θέσεις αρχών αλλά και αναγκαιότητας της υλοποίησης όσων αναφέρονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Επαναβεβαιώθηκε δηλαδή ότι, παρά τα όποια βήματα επαναπροσέγγισης έχουν γίνει μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας το προηγούμενο διάστημα, η Ρωσία παραμένει κύριος σύμμαχος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την προώθηση των δικών μας θέσεων και επιδιώξεων, στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Η εξέλιξη αυτή έχει ουσιαστική σημασία καθώς οδεύουμε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο όπου ο διεθνής παράγοντας θα κληθεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στα ζητήματα Ασφάλειας αλλά και Εγγυήσεων, ζητήματα κομβικής σημασίας για την επίλυση του Κυπριακού. Η διαχρονική στήριξη της Ρωσίας είναι μια πολύ θετική παράμετρος ιδιαίτερα ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων στην προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Με το Ρώσο ΥΠΕΞ κ. Λαβρόφ. Ενημέρωσα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ζήτησα τη συνέχιση της συμπαράστασης της Ρωσίας στις προσπάθειες μας. pic.twitter.com/hiPHIaacDQ

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) September 20, 2016

Διμερείς σχέσεις και οικονομικά ζητήματα

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δυο άνδρες συζήτησαν επίσης θέματα διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών, ιδιαίτερα σε σχέση με την Οικονομία.

Όπως πληροφορούμαστε ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς αφορά την περαιτέρω ενίσχυση της συμφωνίας αποφυγής της διπλής φορολογίας μεταξύ των κρατών.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την ευρύτερη ασφάλεια και της εξελίξεις στην περιοχή και ιδιαίτερα στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα