Η πολυφαγία έστειλε πολλούς στo νοσοκομείo

Πολυφαγία και υπερ-κατανάλωση αλκοόλ οδήγησαν και φέτος τις γιορτες αρκετούς στα νοσοκομεία. Ποιες επιδημίες βρίσκονται αυτή την περίοδο σε έξαρση και τι συμβουλές δίνουν οι ειδικοί.

Φαγητό, πότο και διασκέδαση είχαν και φέτος την τιμητική τους, τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μέγαλο, ωστόσο, ποσοστό ανθρώπων οδηγήθηκε σε κατάχρηση αλκοόλ με αποτέλεσμα την αυξημένη κίνηση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομειών.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τμήματος Ατυχημάτων

και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Σάββα Χριστοδούλου μειωμένα ήταν σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές τα περιστατικά πολυφαγίας που είχαν να αντιμετωπίσουν.

Στο μεταξύ σε έξαρση βρίσκεται αυτές τις μέρες η επιδημία της ιογενούς γαστρεντερίτιδας και η λοίμωξη του αναπνευστικού, ταλαιπωρώντας μεγαλή μερίδα ανθρώπων κάθε ηλικίας. Κύρια χαρακτηριστικά, η ναυτία, εμετός, παροδική διάρροια, πυρετός, βήχας και κόπωση.

Οι γιατροί συμβουλεύουν όπως εξασφαλίζετε καλό αερισμό των κλειστών χώρων στους οποίους βρίσκεστε, να αποφεύγετε να πηγαίνετε σε χώρους όπου συγκεντρώνονται αρκετά άτομα, αλλά και τις πολλές χειραψίες όταν υπάρχει έξαρση των ιώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα