Η ΠΟΕΔ στο πλευρό των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) συμπαρατάσσεται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές και στηρίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των οργανωμένων φορέων που τους εκπροσωπούν».

Καλεί, παράλληλα, το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας να σταθεί στο πλευρό τους, «ώστε να δοθεί το μήνυμα πως δεν θα ανεχτούμε, πια, τη θυματοποίηση εργαζομένων χάριν οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων ή συμφερόντων».«Η ανθρωπιά είναι το μόνο που μας απέμεινε ύστερα από ό,τι αντιμετωπίσαμε το τελευταίο διάστημα. Ας μην αφήσουμε να μας

αφαιρέσουν κι αυτήν. Ας μην επιτρέψουμε να δημιουργούνται θύματα ολόγυρά μας χωρίς να κάμουμε ό,τι μπορούμε για να το αποφύγουμε. Απαιτούμε τόσο από την Κυβέρνηση όσο κι από τη Βουλή να λάβουν την αναγκαία μέριμνα ώστε η δύσκολη κατάσταση στην οποία, αναίτια, βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές να αντιμετωπιστεί, με τρόπο που κανένας να μην θυματοποιείται», προσθέτει.Η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι ο τερματισμός της λειτουργίας του Εθνικού Αερομεταφορέα της Κύπρου ο οποίος, στα 68 τόσα χρόνια της ζωής του, «με το συμβολισμό του μάς γέμιζε με περηφάνια για την κυπριακή παρουσία στους διεθνείς αιθέρες, ήρθε σαν αιφνίδιος θάνατος στην κυπριακή οικογένεια, που άφησε όλους μας με το συγκλονισμό, τον πόνο και τη θλίψη που συνοδεύει πάντα την απώλεια ενός προσφιλούς».«Πολύ περισσότερο, όταν αυτός αφήνει πίσω του εκατοντάδες εξαρτωμένους – τους εργαζομένους -, χωρίς οποιαδήποτε κάλυψη και προστασία. Ανεξάρτητα από την κατ’ ισχυρισμό ανάγκη για αναστολή της λειτουργίας των Κ.Α., οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους και στη μιζέρια που, αναμφίβολα, θα τους οδηγήσει ο τερματισμός της απασχόλησής τους», καταλήγει.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα