Σήμερα η κηδεία των θυμάτων της Charlie Hebdo

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, για σήμερα είναι προγραμματισμένες οι κηδείες πέντε εκ των συνολικά 17 θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, σε διαφορετικά σημεία.

Πλήθος κόσμου αναμένεται να παραστεί στις κηδείες του αστυνομικού, Φρανκ Μπρινσολάρο, της ψυχιάτρου Ελσα Καγιά, του κορυφαίου οικονομολόγου και αρθρογράφου της «Charlie Hebdo», Μπερνάρ Μαρί, και των διάσημων σκιτσογράφων της σατιρικής εφημερίδας, Τίνιους και Βολίνσκι.

Ο

Φρανκ Μπρινσολαρό, ένας από τους αστυνομικούς που βρήκε το θάνατο από τα πυρά των αδερφών Κουασί, είχε επιφορτιστεί με την ασφάλεια του Στεφάν Σαρμπονιέ, εκδότη της σατιρικής εφημερίδας.

Ο Μπερνάρ Μαρί, αριστερός οικονομολόγος, με συχνή τηλεοπτική παρουσία σε δημοφιλείς εκπομπές της μικρής οθόνης, υπέγραφε με το ψευδώνυμο «θείος Μπερνάρ» τα κείμενά του.

Ο 57χρονος Μπερνάρ Βερλάκ, με ψευδώνυμο «Tίνιους», χρησιμοποιούσε τα σκίτσα του για να ειρωνεύεται την απληστία του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος. Ο 79χρονος Ζορζ Βολίνσκι, συχνά επικεντρωνόταν στις γυναίκες. Όπως έλεγε συχνά, του άρεσε να τις ντύνει και να τις γδύνει με τα μολύβια του...

Keywords
Τυχαία Θέματα