Η Πάφος χρειάζεται ενίσχυση αστυνόμευσης

Ήσυχο και ασφαλή προορισμό χαρακτηρίζουν την Πάφο, το ΕΒΕ και ο τοπικός Σύνδεσμος Ξενοδόχων, πλην όμως – επισημαίνουν- χρειάζεται ενίσχυση της Αστυνομίας στην πόλη και καθημερινή αστυνόμευση για πάταξη φαινομένων όπως η ηχορύπανση και ο κραχτισμός.

Ο πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάνος Μιχαηλίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η Πάφος αν και έχει πολύ χαμηλή εγκληματικότητα , ωστόσο επιβάλλεται η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην τουριστική περιοχή

στην Κάτω Πάφο για να ελέγχονται τα φαινόμενα της ηχορύπανσης, «που είναι από τα πιο σοβαρότερα προβλήματα».

Όπως ανέφερε, στόχος είναι η βοήθεια προς τον επισκέπτη της Πάφου για την εύκολη διακίνηση του και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, όπως και ο έλεγχος όσων παρενοχλούν τους επισκέπτες και κατ’ επέκταση η αντιμετώπιση του φαινομένου του κραχτισμού.

Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την άποψη πως η παρουσία της Αστυνομίας στην τουριστική περιοχή της Πάφου πρέπει να είναι καθημερινή.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως δεν υπάρχει σοβαρό έγκλημα στην Πάφο, όπως παρατηρείται σε άλλες επαρχίες, παρά την υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, που διαπιστώθηκε -όπως είπε- μέσα από σχετικές μελέτες.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η εικόνα και για πρόληψη και άμεση καταστολή ανεπιθύμητων φαινομένων, το Επιμελητήριο κατέθεσε συγκεκριμένες, όπως η άμεση εκδίκαση των υποθέσεων που παρουσιάζονται ενώπιον της δικαιοσύνης και η υιοθέτηση αυστηρών ποινών που θα λειτουργούν αποτρεπτικά.

Εισηγείται, επίσης, τον εκσυγχρονισμό των «αναχρονιστικών νομοθεσιών» για να τεκμηριώνονται νομικά οι διάφορες παραβάσεις, ώστε η Αστυνομία να είναι πιο αποτελεσματική στα θέματα της νεανικής παραβατικότητας, επαιτείας και ηχορύπανσης.

Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου Μιχάλης Ιωάννου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η Αστυνομία Πάφου έχει σαν πρωταρχικό της στόχο την πρόληψη του εγκλήματος αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Για τον σκοπό αυτό συνέχισε, υπάρχουν καθημερινά διαταγές επιχειρήσεων βάσει των οποίων στέλνονται περίπολα σε ευαίσθητες περιοχές οι οποίες απασχολούν την Αστυνομία σε θέματα διαρρήξεων και κλοπών αλλά και κατ’ επέκταση σε αδικήματα κατά της περιουσίας.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως σ’ αυτό το θέμα σίγουρα η συμμετοχή του κοινού είναι απαραίτητη και αυτή έχει επιτευχθεί – όπως σημείωσε- σε μεγάλο βαθμό, με την εφαρμογή του θεσμού των Αστυνομικών της Γειτονιάς αλλά και του θεσμού του Παρατηρητή της Γειτονιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα