Κόντρα εκπαιδευτικών και «υπουργού παιδείας» στα κατεχόμενα

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου ηλεκτρονικής εκπαίδευσης Τουρκίας – ψευδοκράτους έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τις εκπαιδευτικές οργανώσεων εναντίον του «υπουργού παιδείας», Οζντεμίρ Μπέροβα, καθώς θεωρείται ότι μέσω αυτού του πρωτοκόλλου τα προσωπικά στοιχεία των εκπαιδευτικών και των σπουδαστων-μαθητών θα στέλνονται στην Τουρκία.

Οι συντεχνίες των τ/κ δασκάλων και καθηγητών χαρακτήρισαν το πρωτόκολλο σκάνδαλο και ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. KTOS και KTOEOS ζήτησαν μέχρι να ακυρώσει το πρωτόκολλο η «κυβέρνηση» καμία πληροφορία να μην δίδεται στο «υπουργείο

παιδείας» θεωρώντας πως πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Η «νομοθεσία» στα κατεχόμενα απαγορεύει την δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων, αλλά η «κυβέρνηση» δεν αναγνωρίζει ούτε τους «νόμους», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο συντεχνίες.

Στον τ/κ Τύπο αναφέρεται πάντως ότι ο «υπουργός παιδείας» ζήτησε άδεια από το «συμβούλιο εφαρμογής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», ώστε τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των εκπαιδευτικών να χρησιμοποιηθούν και να σταλούν στην Τουρκία.

Στο ζήτημα αυτό αντέδρασε και ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι δεν θεωρεί ότι οι πρακτικές αυτές είναι σωστές.

Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δέχθηκε έντονη κριτική από πολίτες, πολιτικούς ακαδημαϊκούς και άλλους, ο Οζντεμίρ Μπέροβα ανέφερε ότι για τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρονικού συστήματος ώστε να αντεπεξέλθει στην ηλεκτρονική εκπαίδευση και την μεταφορά από τον έναν διακομιστή (server) στον άλλο, ζήτησαν την βοήθεια ειδικής ομάδας από την Τουρκία. Για να γίνει η μεταφορά των δεδομένων από τον έναν διακομιστή στον άλλο, πρόσθεσε, πρέπει να μεταφερθεί ο υφιστάμενος στην Άγκυρα και γι’ αυτό ζήτησε την ειδική άδεια μεταφοράς των δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, υποστηρίζοντας ότι όλα τα δεδομέναν θα τοποθετηθούν και πάλι στον διακομιστή (server) του «υπουργείου» του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα