Πυρά Νετανιάχου κατά Ιράν για τη νιτρική αμμωνία στην Κύπρο

Την παρέμβαση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος έστρεψε τα πυρά του εναντίον του Ιράν, προκάλεσε η υπόθεση των δυομιση τόνων νιτρικής αμμωνίας, που εντοπίστηκαν στην Κύπρο και για την οποία συνελήφθη ως ύποπτος ένας Λιβάνιος.

«Σήμερα το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική, κατασκευάζοντας μια τεράστια τρομοκρατική δομή. Η σύλληψη

τρομοκράτη της οργάνωσης στην Κύπρο, είναι ακόμα μια απόδειξη», είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του μετά από συνάντησή που είχε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών. Τα νέα για τη δράση της Hezbollah στην Κύπρο αποτελούν άλλο ένα καμπανάκι σε σχεση με τους κινδύνους που προέρχονται από το Ιράν, είπε ο Νετανιάχου.

Τόνισε παράλληλα ότι το Ιράν σπέρνει το τρόμο και αναπτύσσει απρόβλεπτα οπλικά συστήματα.

«Εάν αυτή είναι η ιρανική απειλή χωρίς τα πυρηνικά όπλα, ποια θα είναι η απειλή εάν η Τεχεράνη έχει τέτοια όπλα», διερωτήθηκε.

Σύμφωνα πάντως με την Jerusalem Post, η οποία αναφέρεται στη σύλληψη του Λιβάνιου, οι ισραηλινές αρχές, εκτιμούν πως πρόκειται για ένα ενορχηστρομένο τρομοκρατικό σχέδιο του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα