Η «μάχη των μαχών» στους Grand Finals του World of Tanks

Δέκα και πλέον χιλιάδες θεατές. Εκατομμύρια διαδικτυακοί θεατές. 96 παίκτες. 12 ομάδες έδωσαν, σε ένα από τα μεγαλύτερα στάδια της Μόσχας, τον καλύτερο τους εαυτό στους μεγάλους τελικούς του World Of Tanks, της Wargaming.

Για πρώτη φορά φέτος, η Μόσχα φιλοξενεί τους αγώνες του δημοφιλέστερου e –game ανά τον κόσμο. Η Μόσχα είναι η χώρα με τους περισσότερους θεατές του παιχνιδιού. Φέτος, 2 ρωσικές ομάδες κατάφεραν να προκριθούν στους ημιτελικούς.

Το 2017 αποτελεί χρονιά σταθμό για την

Wargaming, μιας και μετά από πολλούς ευρωπαικούς σταθμούς, οι τελικοί διοργανώνονται στο «σπίτι» τους, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες φίλων στο VTB Ice Arena, όπου διεξάγονται οι τελικοί και άλλα τόσα εκατομμύρια διαδικτυακούς θεατές από όλα τα μέρη του κόσμου.

Για έκτη χρονιά φέτος, οι φίλοι του e – gaming έχουν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά στην μεγάλη γιορτή της Wargaming και να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και συναισθήματα.

Για την ιστορία, να πούμε ότι για τις ανάγκες των τελικών, μια Led οθόνη μήκους περίπου 400 μέτρων στήθηκε, προκειμένου να προσφέρει στις χιλιάδες των θεατών που βρέθηκαν στο VTB Ice Palace μια μοναδική εμπειρία.

Πως είναι να είσαι ένας… gamer

Το SigmaLive βρέθηκε στην Μόσχα και είχε την ευκαιρία να νιώσει τον παλμό, των μεγάλων τελικών, σε μια φαντασμαγορική και γιορτινή ατμόσφαιρα.

O Per Grip Linden, είναι μέλος της ομάδας Kazna Kru. Είναι από την Σουηδία και τα τελευταία 3 χρόνια είναι επαγγελματίας gamer. Τι εννοούμε gamer; «Κάνω το χόμπι μου δουλειά, που μου δίνει έναν μηνιαίο μισθό μάλιστα!», λέει μιλώντας στο SigmaLive ο Yzne, όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του, με τους οποίους όπως παραδέχεται είναι φορές που διαφωνεί και λίγο, σχετικά με το πια στρατηγική θα ακολουθήσουν στο παιχνίδι, που είναι κατά μεγάλο μερίδιο ένα παιχνίδι στρατηγικής.

Ο Per, θα κλείσει σε 1 χρόνο τα 30 του και είναι λάτρης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών από τα 15 του. Η μητέρα του δεν ξέρει ακριβώς με τι ασχολείται, λέει ο Per, αλλά ξέρει ότι βγάζει λεφτά. Όσο για τον πατέρα του, λέει ότι απλώς ξέρει ότι βγάζει λεφτά από τα «ηλεκτρονικά του τανκς» και του λέει απλά να το συνεχίσει, μιας και βγάζει λεφτά.

Ο κόσμος του e-game είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και αναπτυσσόμενο. Οι πολύ αισιόδοξοι μιλούν μέχρι και για ένα μελλοντικό ολυμπιακό άθλημα, σε λίγα χρόνια. Ο Per το μόνο που έχει να πει είναι ότι, όντως, είναι ένα άθλημα, μιας και ο ίδιος στην περίοδο προετοιμασίας, χρειάζεται προπόνηση καθημερινά, σχεδόν 3 ώρες.

Τι είναι το World Of Tanks;

Το World of Tanks είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής, που αριθμεί εκατομμύρια παικτών ανά τον κόσμο.

Tο παιχνίδι διαδραματίζεται στην περίοδο του ΒΠΠ και μεταπολεμικά. Είναι βασισμένο στο πρότυπο free to play, δίνοντας και επιλογή με επιβάρυνση ενός παιχνιδιού με μπόνους, για πιο γρήγορη πρόοδο. Οι παίκτες, στη ουσία, πολεμούν με άλλους παίκτες σε τυχαία τοπία, ελέγχοντας ο καθένας ένα άρμα μάχης (τανκ).

Keywords
Τυχαία Θέματα