Η Λευκωσία δεν έχει ενημερωθεί για γερμανική βάση στην Κύπρο

Η Λευκωσία δεν έχει βολιδοσκοπηθεί από τη Γερμανία για μεταφορά και εγκατάσταση στην Κύπρο των γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων, που συμμετέχουν στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους από τη βάση στο Incirlik της Τουρκίας δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Αν η κυβέρνηση βολιδοσκοπηθεί επίσημα, δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, τότε θα αποφασίσει σε ποιο βαθμό μπορεί να βοηθήσει.

Επίσημο αίτημα από τη Γερμανία δεν έχει κατατεθεί, ωστόσο πάγια στρατηγική της Κύπρου

είναι να παρέχει διευκολύνσεις στους συμμάχους της στο πλαίσιο συμφωνιών, είχε δηλώσει, εξάλλου, χθες στο SigmaLive, σχολιάζοντας πληροφορίες από ανώτατη πηγή του ΥΠΑΜ.

Τέτοιες διευκολύνσεις, πρόσθεσε, αναβαθμίζουν τη θέση της Κύπρου και αναδεικνύουν το σημαντικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αυτό γίνεται σε επίπεδο εκπαίδευσης και ασκήσεων και σε καμία περίπτωση σε επίπεδο παραχώρησης βάσεων για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, εξετάζεται η απόσυρση των γερμανικών δυνάμεων από την τουρκική βάση και η εγκατάστασή τους, για συνέχιση των επιχειρήσεων που ηγούνται οι ΗΠΑ, είτε στην Κύπρο είτε στην Ιορδανία.

Τη γερμανική δύναμη αποτελούν έξι αναγνωριστικά αεροσκάφη τύπου Tornado, καθώς και σκάφη ανεφοδιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα