Η Κύπρος γλίτωσε «τρύπα» 3 δις από τις ελληνικές τράπεζες

«Τρύπα» 3 δις ευρώ θα «φορτωνόταν» η Κύπρος, σε περίπτωση που οι κυπριακές τράπεζες συντηρούσαν μέχρι σήμερα τα υποκαταστήματά τους στην Ελλάδα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Κυριακάτικης «Σημερινής».

Η μεγάλη κρίση των τελευταίων ημερών και το χλομό τοπίο, σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα στην

Ελλάδα, επαναφέρει στην επιφάνεια το θέμα της αμφισβητούμενης πώλησης των ελληνικών υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών. Υπενθυμίζεται πως η πώληση τέθηκε από την ΕΕ, ως προϋπόθεση για την έγκριση του πακέτου βοήθειας προς την Κύπρο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τεχνοκράτες των τραπεζών που έζησαν τις εφιαλτικές στιγμές του 'κουρέματος' και τις δύσκολες μέρες που πέρασε το κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, τονίζουν πως αν αυτή τη στιγμή τα υποκαταστήματα των τραπεζών λειτουργούσαν στην Ελλάδα, η κατάσταση σήμερα θα ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης για την Κύπρο.

Όπως αναφέρουν, κάτι τέτοιο όχι μόνο θα παρέσυρε τις θυγατρικές τράπεζες της Κύπρου, αλλά θα «φόρτωνε» τους Κυπρίους φορολογουμένους με πρόσθετα 3 δις ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερο εφιάλτη θα συνιστούσε ο κίνδυνος να καταταχθούν ως «αφερέγγυες» οι κυπριακές τράπεζες, όπως απειλείται, τώρα, το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Σημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα