Σε ύφεση οι περισσότερες πυρκαγιές στην Ελλάδα

Σε ύφεση είναι οι περισσότερες από τις 80 πυρκαγιές, που ξέσπασαν το τελευταίο διήμερο, στην Ελλάδα. Στο πέρασμά της, η πύρινη λαίλαπα άφησε τεράστιες καταστροφές.

Στάχτη έγιναν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Παράλληλα, ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προληπτικά τις εστίες τους.

Στη Λακωνία οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους. Τουλάχιστον 40 σπίτια κάηκαν σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών,

Χρίστο Σπίρτζη.

Αύριο συνεργεία θα μεταβούν στην περιοχή για να προβούν σε καταγραφή των ζημιών, ώστε το συντομότερο δυνατό να μπορέσει το κράτος να συνδράμει τους πληγέντες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο βουνό Σκοπός, στο Καλαμάκι της Ζακύνθου, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην κατάσβεση συμμετέχουν 2 καναντέρ, ενώ αν χρειαστεί, θα μεταβούν και δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα.

Στον αστυνομικό ανήκει η απανθρακωμένη σορός

Στον 47χρονο αστυνομικό, που αγνοείτο από το μεσημέρι της Παρασκευής, ανήκει η απανθρακωμένη σορός, που βρέθηκε στο καμένο δάσος του Υμηττού.

Την εξαφάνιση του αστυνομικού είχε δηλώσει η σύζυγός του, η οποία αναγνώρισε τα προσωπικά του αντικείμενα, που βρέθηκαν στην περιοχή.

Ο άτυχος άνδρας, που υπηρετούσε στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΕΛ.ΑΣ, είχε αναρρωτική άδεια, μετά από επέμβαση, που είχε κάνει στη μέση και καθημερινά πήγαινε για περίπατο στην περιοχή του Καρέα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει και για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδος, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Keywords
Τυχαία Θέματα