Η Κύπρος εφαρμόζει πλήρες πλάνο πάταξης παράνομου χρήματος

Η Κύπρος εφαρμόζει ένα πλήρες πλάνο για πάταξη του παράνομου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου Μιχάλης Καμμάς σε χαιρετισμό του στο συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Αράβων Τραπεζιτών, το οποίο διεξήχθη στη Λεμεσό με θέμα την "Καταπολέμηση του Παράνομου Χρήματος".

Η εκδήλωση είχε ως επίκεντρο

τη συμμόρφωση με το πλαίσιο Καταπολέμησης Παράνομου Χρήματος- Τιμητική εκδήλωση για τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου

«Ως τοπικό και διεθνές επιχειρηματικό κέντρο η Κύπρος θέτει την καταπολέμηση παράνομου χρήματος στις κορυφαίες προτεραιότητές της, επιδιώκοντας να διατηρήσει, αλλά και να εδραιώσει το όνομά της σε σχέση με την αξιοπιστία, την εντιμότητα και την ποιότητά της ως επιχειρηματικού κέντρου», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον σε διεθνές επίπεδο, οι τραπεζικοί οργανισμοί καλούνται να εφαρμόζουν και να συμμορφώνονται με όλο πιο αυστηρές διαδικασίες και εποπτικές απαιτήσεις. «Όσο ο κόσμος αλλάζει, άλλο τόσο αλλάζουν και οι δυνητικοί κίνδυνοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του και απευθυνόμενος σε ακροατήριο επαγγελματιών από άλλες χώρες ο κ. Καμμάς έκανε αναφορά και σε οικονομικά δεδομένα που αφορούν την Κύπρο, επισημαίνοντας την επιτυχή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης.

Η ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά τα προηγούμενα δύο έτη και οι θετικές εκτιμήσεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2017, οι καλές επιδόσεις του τουρισμού και η ανάκαμψη του κλάδου των ακινήτων αποτέλεσαν σημεία αναφοράς στην ομιλία του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου Τραπεζών.

Στον κ. Καμμά απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για τη διαχρονική συνεργασία και φιλία που συνδέει τον ίδιο προσωπικά αλλά και τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου με την Παγκόσμια Ένωση Αράβων Τραπεζιτών.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα