Ερωτοκρίτου: Θέατρο του παραλόγου γύρω από το ΓεΣΥ

Θέατρο του παραλόγου το οποίο στήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα γύρω από το ΓεΣΥ, χαρακτηρίζει η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα σε σχέση με τα νομοσχέδια για την αυτονόμηση των Νοσηλευτηρίων και το ΓεΣΥ.

Παράλληλα, η κ. Ερωτοκρίτου έκανε λόγο για «αήθη επίθεση του Υπουργού Υγείας στους πολιτικούς αρχηγούς» και για «συκοφαντικές επιθέσεις του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας».

Σε δηλώσεις της στη Βουλή

με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με τις αλληλοκατηγορίες για το ΓεΣΥ, η κ. Ερωτοκρίτου είπε πως το ΔΗΚΟ έχει προ πολλού αποφασίσει να ψηφίσει τα νομοσχέδια του ΓεΣΥ ως έχουν καθώς έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να δημιουργηθεί Γενικό Σύστημα Υγείας στον τόπο μας.

Όπως είπε, το ΔΗΚΟ διατηρεί προβληματισμούς και ανησυχίες σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και γι’ αυτό θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία εφαρμογής του και θα παρεμβαίνει προκειμένου να συμπληρωθούν κενά και να επιλυθούν προβλήματα που θα προκύψουν στην πορεία.

Η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε πως η καθυστέρηση στην ψήφιση του ΓεΣΥ οφείλεται «στις τρικλοποδιές που συστηματικά επιχειρούν να βάλουν συνάδελφοι του Υπουργού Υγείας και στελέχη του ΔΗΣΥ. Εκεί πρέπει να αναζητήσει τους υπεύθυνους ο κ. Παμπορίδης και όχι στην Καινή Διαθήκη», είπε και πρόσθεσε: «Η αήθης επίθεση του Υπουργού Υγείας στους πολιτικούς αρχηγούς και οι συκοφαντικές επιθέσεις του προέδρου της Επιτροπής Υγείας, συνιστούν βαριά προσβολή στον πολιτικό μας πολιτισμό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού οφείλουν άμεσα να τους ανακαλέσουν στην τάξη», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας είπε πως το κόμμα της υπηρετεί με συνέπεια την ανάγκη για μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας, προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες, όπως δικαιούνται. «Καμία επίθεση και καμία συκοφαντία δεν πρόκειται να μας αποσπάσει από το στόχο αυτό», κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα