Η Κλίντον θα αναθέσει στο σύζυγό της τα οικονομικά της χώρας

Tην αναζωογόνηση της οικονομίας των ΗΠΑ θα αναλάβει ο Μπιλ Κλίντον σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος η Χίλαρι, όπως ανακοίνωσε η ίδια σε προεκλογική εκδήλωση.

Σύμφωνα με το ABC News, η Κλιντον είπε το εξής «Θα αναθέσω στον σύζυγό να αναζωογονήσει την οικονομία, διότι ξέρετε πως ξέρει πώς να το κάνει». Όπως η ίδια εξήγησε, η εμπειρία του Μπιλ Κλίντον θα χρειαστεί ιδίως στις ανατολικές πολιτείες, όπου βρίσκεται η βιομηχανία

του άνθρακα, αλλά και σε περιοχές των ΗΠΑ που έχουν «εγκαταλειφθεί».

Xίλαρι, η φοβισμένη;

Πολλοί είναι αυτή που αναμένεται να αντιδράσουν με την δήλωσή της για βαθιά εμπλοκή του συζύγου της στην πολιτικο-οικονομική της δράση σε περίπτωση που εκλεγεί.

Είναι, ωστόσο, γνωστό και σχεδόν αυτονόητο ότι θα αξιοποιούσε το όνομα -και τις γνωριμίες- του συζύγου της στον δρόμο προς την προεδρία.

Εξάλλου, οι σαρωτικές νίκες του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ και η απόλυτη επιτυχία του στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα ενδεχομένως να ανησυχεί την κ. Κλίντον.

Κι αυτό γιατί, ενώ αρχικά ο Τραμπ προκαλούσε την διεθνή κοινότητα και δίχαζε τον ρεπουμπλικανικό κόσμο, πλέον όπως έδειξε ο χρόνος κατάφερε να «πείσει» περισσότερο κόσμο εντός και εκτός Πολιτειών.

Κανείς μπορεί να εκτιμήσει την κίνηση της Κλίντον για την εμπλοκή του Μπιλ στα οικονομικά ως αδυναμία. Ωστόσο η απόφαση της μπορεί, επίσης, να θεωρηθεί μια κίνηση ματ με απώτερο στόχο να μεγαλώσει τη διαφορά από το δισεκατομμυριούχο Ρεπουμπλικάνο.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου ανέφερε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό μεταξύ των ετών 1998 και 2000, των τελευταίων τριών ετών της προεδρίας του Κλίντον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα