Η ΚΕ ΑΚΕΛ για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνήλθε χθες η Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) του ΑΚΕΛ η οποία ασχολήθηκε με τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Στη συνεδρία της ΚΕ συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, οι στόχοι καθώς και το γενικό πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο δράσης του ΑΚΕΛ για τις εκλογές

Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπρόσθετα, καθορίστηκαν τα χρονοδιαγράμματα για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων του ΑΚΕΛ που, με βάση το Καταστατικό και τους Κανονισμούς λειτουργίας του Κόμματος, γίνονται με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών του οργανώσεων.

"Αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σήμερα σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Για να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να μεταρρυθμιστεί έτσι ώστε να απαλλαγεί από τα κακώς έχοντα που την ταλανίζουν", υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

"Το ΑΚΕΛ, του οποίου ιστορικά ο ρόλος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την καταξίωση και την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει ξεκάθαρες απόψεις σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έτσι ώστε αυτή να εκσυγχρονιστεί, να εξυγιανθεί και να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις σύγχρονες απαιτήσεις".

Το ΑΚΕΛ στις επερχόμενες εκλογές, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση θα επιδιώξει να συνεχίσει να έχει μια ισχυρή παρουσία στην Τοπική Αυτόδιοίκηση. "Με απόθεμα τη μεγάλη ιστορική του προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη διαχρονικά σημαντική παρέμβασή του προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας" η ΚΕ του ΑΚΕΛ είναι σίγουρη για το θετικό αποτέλεσμα.

Η ισχυρή παρουσία του ΑΚΕΛ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί εχέγγυο για την παραπέρα ενίσχυση του θεσμού ο οποίος να μπορεί να ικανοποιεί τις εύλογες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αναφέρεται κλείνοντας στην ανακοίνωση .

Keywords
Τυχαία Θέματα